KRALJ SALMAN HITNO HOSPITALIZOVAN! Oči sveta uprte su u Saudijsku Arabiju

Autor:

Svet

24.04.2024

13:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegovo zdravstveno stanje i dalje ostaje predmet pažnje kako unutar zemlje, tako i na međunarodnoj sceni

KRALJ SALMAN HITNO HOSPITALIZOVAN! Oči sveta uprte su u Saudijsku Arabiju

Foto: Credit: SPA / Polaris / Profimedia

Saudijski kralj Salman bin Abdulaziz, koji je nasledio presto 2015. godine, ponovo je primljen u bolnicu radi rutinske kontrole, javila je državna televizija.

Kralj, koji ima 88 godina, poslednji put je bio hospitalizovan u maju 2022. godine zbog kolonoskopije i medicinskih testova. Ovo nije prvi put da se kralj Salman suočava s zdravstvenim problemima, s obzirom na to da je podvrgnut operaciji žučne kese 2020. godine.

Stabilnost Saudijske Arabije u fokusu zbog zdravstvenog stanja kralja

Zdravstveno stanje kralja Salmama bin Abdulaziza izaziva pažnju širom sveta, s obzirom na značaj Saudijske Arabije u globalnim ekonomskim i političkim pitanjima. Kralj Salman, koji je poznat po svojoj odlučnosti i vizionarskom pristupu, igra ključnu ulogu u vođenju politike svoje zemlje.

Kako navode zvanični izvori, kralj Salman je primljen u bolnicu u Džedi radi rutinske kontrole, što ukazuje na preventivni pristup očuvanju njegovog zdravlja.

Foto: Tanjug/AP

Mohamed bin Salman, naslednik prestola

 

Budućnost kraljevske vlasti u Saudijskoj Arabiji

Zdravstveno stanje kralja Salmama budi pitanja o budućnosti kraljevske vlasti u Saudijskoj Arabiji. Iako je kralj već preduzeo korake u imenovanju naslednika, njegovo zdravstveno stanje i dalje ostaje predmet pažnje kako unutar zemlje, tako i međunarodno.

Očekivanja i spekulacije o tome ko bi mogao da preuzme vlast u slučaju da kralj Salman više ne bude u mogućnosti da obavlja svoje dužnosti su tema o kojoj se mnogo raspravlja, prenela je Srna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading