RAZBIJEN JOŠ JEDAN NARKO LANAC: Austrijska Policija Uhapsila Državljane Srbije i BiH

Autor:

Svet

16.02.2024

23:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Austrijska Državna kriminalistička policija iz Gornje Austrije uspešno je razbila lanac krijumčara i dilera droge koji su bili predmet njihove istrage od februara 2023. godine.

RAZBIJEN JOŠ JEDAN NARKO LANAC: Austrijska Policija Uhapsila Državljane Srbije i BiH

Foto: Tanjug/AP

 U najnovijem hapšenju, osam osoba je uhapšeno, a među njima su državljani Srbije i Bosne i Hercegovine.

Osam osumnjičenih tereti se za krijumčarenje 44 kilograma droge, od čega 12 kilograma kokaina i 32 kilograma kanabisa. Procenjena ulična vrednost ove droge je u visokom sedmocifrenom iznosu. Njihova aktivnost distribucije droge bila je koncentrisana u područjima Ensdorfa, Linca i Velsa, gde su prodavali drogu "na veliko", u kilogramskim količinama. Tokom poslednje akcije, izvršeno je pretresanje na 12 lokacija i privedeno osam osumnjičenih.

Većina osumnjičenih su državljani Bosne i Hercegovine i Srbije, a mnogi od njih su odmah priznali optužbe protiv sebe. Interesantno je da su drogu u bunkerima čuvali maloletnici, koji su je merili i delili. Prema austrijskim medijima, ovi krijumčari su bili toliko dobro organizovani da su njihove aktivnosti ličile na poslovanje kompanije. Navodni vođa lanca bio je državljanin Srbije (30), koji je pokušavao da prikrije svoje tragove stalno menjajući stanove u kojima je boravio, koristeći automobile koji nisu bili registrovani na njegovo ime. Ipak, istražitelji su uspeli da ga lociraju i razbiju lanac koji je, prema procenama, obuhvatao čak 100 ljudi.

Ova operacija pokazuje odlučnost austrijskih vlasti u suzbijanju trgovine drogom i ilegalnih aktivnosti, kao i njihovu sposobnost da sarađuju na međunarodnom nivou kako bi zaštitili javnu bezbednost i suzbili organizovani kriminal.

(Klix)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading