JEZIVO VRŠNJAČKO NASILJE U PRESTIŽNOJ ŠKOLI: Snimak napada na devojčicu objavljen na mrežama - šokantne poruke i pretnje nastavljaju da terorišu žrtvu!

Autor:

Svet

04.12.2023

19:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napravljeni video snimci slave napad ispred prestižne škole.

JEZIVO VRŠNJAČKO NASILJE U PRESTIŽNOJ ŠKOLI: Snimak napada na devojčicu objavljen na mrežama - šokantne poruke i pretnje nastavljaju da terorišu žrtvu!

Foto: printscreen/dailymail

Svi su izvadili telefone da zabeleže trenutak kada je devojlica prišla 11-godišnjakinji pre nego što ju je oborila pesnicom i udarala je dok je ležala na ulici.

Napravljeni video snimci slave napad ispred prestižne škole.

Video pogledati OVDE.

Međutim, zlostavljačici je izrečena samo suspenzija iz škole u Bruklinu, dok žrtva sada ima dodijeljenog "telohranitelja" koji je prati po prostorijama.

- Zamislite znati da nekoga ne volite, maltretirati ga, smišljati napad i snimati ga i širiti dokaze - rekao je njen otac.

- Vaša žrtva iz tog razloga mora otići, kako bi Vi nastavljali da terorišete druge klince. Ako to tako ide, onda je to više poput centra za maloletnike nego škole za darovite. 

Škola u Koniju Ajlend može se pohvaliti stopom prolaznosti od 99 posto na matematici, engleskom, društvenim naukama i nastavi prirodnih nauka.

Međutim, 55 posto učenika smatra da se vršnjačko nasilje "dešava većinu ili sve vreme".

Otac devojčice rekao je da je njegova ćerka bila meta zlostavljačice i njenih prijatelja u čarter školi od septembra.

Škola je ponudila "provere blagostanja" i ponudila "restorativne medijacije" nakon napada 20. oktobra, uključujući sednicu između devojčice i njene zlostavljačice.

To je dodatno razljutilo zlostavljačicu koja je nastavila svoje zlostavljanje na mreži i obećala da će nastaviti nasilje po povratku.

Poruke su bile ispisane na zidu WC-a oslovljavajući malu devojčicu kao "prljavu ku**u" i "debelu ku**u", dok je TikTok stranica nazvana "Mark Tvejn Gosip" napala devojčicu zbog toga što su zbog nje suspendovali učenike i nazvala je "ku**om" i "budalom".

Policija istražuje napad koji je postavljen na TikTok s natpisima uključujući "ŠAMAR JE BIO LUD" i "moja sestra ju je za**bala".

Međutim, javne škole u Njujorku podležu regulativi A-450 Gradskog odeljenja za obrazovanje (DOE), koja je osmišljena da minimizira izbacivanje iz škola.

Iako prihvata da direktor "može pokrenuti nevoljni transfer", insistira da se "svaki napor treba uložiti kako bi se minimalizovala svaka smetnja obrazovanju učenika".

Međutim, škola se činila srećnom da poremeti obrazovanje žrtve nudeći joj "transfer bezbednosti" u drugu školu.

Druga roditeljka u školi prihvatila je ponudu prošle godine nakon što je njena kćerka pretrpela 'noćne more' zbog zlostavljanja od istih osoba.

Na kraju je njena kćerka ručala s nastavnicima, radila školu na daljinu i bila joj je potrebna terapija.

- Nisam više mogla da je prepoznam - rekla je majka.

Nema posledica za zlostavljače - dodala je.

- Bilo je kao da, da biste uspeli, morate uništiti svakoga koga smatrate velikom konkurencijom

Portparolka DOE rekla je da je agencija odmah reagovala nakon incidenta.

Vršnjačko nasilje apsolutno nema mesta u našim školskim zajednicama, i svaki izveštaj o vršnjačkom nasilju shvatamo izuzetno ozbiljno -  dodala je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading