DEVET DANA PAKLA: Prvi snimak radnika iz Indije zatrpaniih u tunelu, hranu, vodu i kIseonik dobijaju PREKO CEVI (VIDEO)

Autor:

Svet

21.11.2023

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spasioci su konačno uspeli da se približe zarobljenim radnicima u tunelu koji se urušio u indijskoj saveznoj državi Utarakand, nakon devet dana od nesreće. Kako prenosi BBC, prvi snimak zarobljenih radnika pojavio se jutros, kada je kamerom kroz novu cev koju su spasioci uspeli da izbuše, snimljen trenutni položaj radnika.

DEVET DANA PAKLA: Prvi snimak radnika iz Indije zatrpaniih u tunelu, hranu, vodu i kIseonik dobijaju PREKO CEVI (VIDEO)

Foto: Tanjug/SDRF via AP

Do sada su radnici usled nedostatka kiseonika i vode kroz staru, užu cev dobijali samo suvu hranu. Međutim, sinoć su spasioci uspeli da izbuše novu cev prečnika većeg od 15 centimetara, kroz koju su uspeli da provuku kameru koja se nalazi na vrhu savitljivog kabla. Na taj način, prvi put su uspeli da vide u kakvom su stanju radnici.

Jedan od zvaničnika koji učestvuje u spasilačkoj misiji, zamolio je radnike da stanu pred kameru i da se jave kako bi im se pružila pomoć. Radnici su to i učinili, a zatim su se predstavili i izneli svoje stanje i potrebe.


Ovaj incident se dogodio 12. novembra, kada se tunel prilikom izgradnje urušio, a u njemu se u tom trenutku nalazilo 41 radnika. Spasioci su odmah uspostavili kontakt sa zarobljenima i od tada su bili u potrazi za načinom da im pruže pomoć i da ih izvuku iz tunela.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading