DRASTIČNE MERE! Ko ne plati TV pretplatu, blokiraju mu RAČUN u banci

Autor:

Svet

14.11.2023

21:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka uvodi drastične mere za kašnjenje u plaćanju televizijske pretplate

DRASTIČNE MERE! Ko ne plati TV pretplatu, blokiraju mu RAČUN u banci

Foto: pixabay.com

Nakon što je utvrđeno da veoma mali broj stanovnika Nemačke redovno plaća televizijsku pretplatu od 18,36 evra mesečno, uvedene su nove mere kako bi se ova situacija promenila. Prema pisanju medija, jedan penzioner je čak ostao bez 733,48 evra jer mu je blokiran račun u banci zbog kašnjenja u plaćanju ove takse.

Od sada, Nemci koji ne izmire svoje dugove u roku od četiri nedelje, dobijaće upozorenja, a ukoliko ne plate na vreme, sledi im blokiranje računa u banci. Ovo se posebno odnosi na penzionere koji, prema izjavama nadležnih, često kasne sa plaćanjem pretplate.

Ipak, jedan od penzionera koji je ostao bez velike sume novca tvrdi da je redovno plaćao televizijsku pretplatu i da je blokiranje računa bilo neopravdano. On sumnja da su upozorenja emitera bila upućena njegovoj supruzi, budući da žive zajedno u istoj kući.

Ova nova mera izazvala je veliku zabrinutost među penzionerima, koji su istakli da im ovaj iznos od 18,36 evra mesečno predstavlja veliki teret. Ipak, nadležni tvrde da je ovo neophodna mera kako bi se obezbedila stabilnost u finansiranju televizijskih emisija.

Odluka o uvođenju ovih mera doneta je nakon što je ustanovljeno da veoma mali broj građana plaća pretplatu za televizijski servis. Nemačke vlasti ističu da je ovo neophodno kako bi se osiguralo kvalitetno emitovanje programa i dalje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading