RUSI NAPALI KOD AVDIJEVKE, PA MORALI DA BEŽE: RANJENI, OSTAVLJENI DA PUZE: Ukrajinci objavili snimak SA PRVE LINIJE (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Autor:

Svet

14.11.2023

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U istočnoj Ukrajini, u oblasti Donjecka, sukobi između ukrajinskih i ruskih snaga su sve intenzivniji

RUSI NAPALI KOD AVDIJEVKE, PA MORALI DA BEŽE:  RANJENI, OSTAVLJENI DA PUZE: Ukrajinci objavili snimak SA PRVE LINIJE (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Foto: Printscren X @front_ukrainian

Na društvenim mrežama se pojavio snimak koji je objavila 58. motorizovana brigada ukrajinske vojske, a koji navodno prikazuje kako trupe pod kontrolom Kijeva odbijaju napade ruskih snaga. Prema navodima objave, Rusi su krenuli u napredovanje u zoru, ali su usledili "osramoćeni" povlačenje u roku od nekoliko sati.
 

Situacija u blizini grada Avdijivke je alarmantna, a od 10. oktobra Rusija je poslala hiljade vojnika, tenkova i oklopnih vozila u pokušaju da zauzme grad. Uprkos velikim gubicima, snage pod kontrolom Moskve nastavljaju sa napadima. Prema rečima Anton Kotsukona, portparola 110. odvojene mehanizovane brigade, Rusija stvara rezerve za novi napad na Avdijivku.


Na snimku koji je objavila 58. motorizovana brigada ukrajinske vojske, vidi se kako ukrajinske snage pucaju na ruske tenkove i oklopna vozila, ostavljajući iza sebe tragove dima. Takođe, snimak prikazuje i uglenisane ostatke vozila i vojnike koji se povlače sa mesta napada.

Prema rečima Kotsukona, Rusija je okružila Avdijivku sa tri strane i nastavlja sa napadima i slanjem dronova za analizu ukrajinske odbrane. Institut za proučavanje rata, istraživački centar sa sedištem u SAD, objavio je da su ruske snage angažovale veliki broj ljudi i materijala za opsežnije ofanzivne operacije u blizini grada.

Sukobi u istočnoj Ukrajini traju već od februara 2022. godine, kada je Rusija započela svoju invaziju. Od tada, stanje na terenu se sve više zaoštrava, a ova oblast postaje poprište velikih borbi.

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading