MINISTAR ZA DIJASPORU IZRAELA ZA REPUBLIKU: ZA HAMAS NEĆE BITI MILOSTI

Autor:

Svet

04.11.2023

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cela operacija ima dva cilja, tvrdi ministar za dijasporu Izraela s kojim je pričao reporter Republike u Izraelu

MINISTAR ZA DIJASPORU IZRAELA ZA REPUBLIKU: ZA HAMAS NEĆE BITI MILOSTI

Foto: Republika.rs

Ministar za dijasporu Izraela Amihal Šikli na sastanku u Tel Avivu srpskim je novinarima govorio o tekućim operacijama izraelske vojske i o Pojasu Gaze.

Šikli je rekao da cela operacija ima dva cilja - prvi je uništiti Hamas da se nikad ne oporavi a drugi je osloboditi taoce.

- Naša taktika je da podelimo Gazu na dva dela. Civilima je rečeno da odu na bezbedno područje. Njih 80.000 je otišlo a mnogi ne mogu jer im ne da Hamas. Operacija napreduje. Mi smo na prilazima gradu Gaza koji ima dva dela. Jedan je nadzemni deo a drugi je podzemni, to su tuneli – rekao je Šikli.

On je dodao da Hamas ima oko 40.000 ljudi, kao i da su izgubili dve hiljade ljudi.

- Izgubili su mnoge visoke oficire i sada već slabe. Operacija ide dobro. Imamo žrtve ali moramo ih podneti. Prihvatićemo samo predaju i za njih nećemo imati milosti. I neće biti povratka na staro. Rat se još vodi. Nisam prorok šta će biti, ali postojanje Hamasa više neće biti dozvoljeno. Kod nas se sada vode rasprave šta da radimo. Najbolje bi bilo da posle jugom gaze upravljaju međunarodne trupe. Na primer vojnici Egipta ili Saudijske Arabije. Hezbolah i Katar podržavaju Hamas, Katar podržava Hamas, kroz Al Džaziru podržavaju džihadiste, ali ja mogu da kažem da ćemo posle svega videti mnogo umereniji Bliski istok – zaključio je Amihal Šikli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading