PUTIN BESAN POSLE POKUŠAJA LINČA NA AERODROMU! Za haos je uputio NIKAD JAČU PORUKU svetu

Autor:

Svet

31.10.2023

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moskva je analizirala dešavanja iz Dagestana od pre dve večeri kada je više od 200 građana upalo na aerodrom kako bi se obračunali sa putnicima iz Izraela

PUTIN BESAN POSLE POKUŠAJA LINČA NA AERODROMU! Za haos je uputio NIKAD JAČU PORUKU svetu

Foto: Tanjujg/ap

Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je s najvišim vladinim i bezbednosnim zvaničnicima o jačanju mera za suzbijanje spoljnog mešanja, nakon nereda u Dagestanu proteklog vikenda, saopštio je danas Kremlj.

Putin je na početku sastanka članova ruskog Saveta bezbednosti u ponedeljak, optužio Zapad i Ukrajinu da izazivaju nemire u Rusiji, nakon što su pobunjenici u pretežno muslimanskoj republici Dagestan upali na aerodrom s namerom da napadnu Jevreje koji su doleteli iz Tel Aviva, preneo je Rojters.

On je optužio Zapad i vladajuću elitu u SAD da su odgovorni i za krizu na Bliskom istoku i rekao da se Rusija bori sa istim silama iz senke na ratištima Ukrajine.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je da je na sastanku u ponedeljak bilo reči o "jačanju mera za suzbijanje tog istog spoljnog mešanja, uključujući spoljne manipulacije informacijama koje mogu da izazovu situaciju u zemlji poput one na Bliskom istoku".

On je dodao da Moskva analizira događaje u Mahačkali, kako bi smanjila rizik od ponavljanja.

Ukrajina je negirala bilo kakvu umešanost u incident na aerodromu u Mahačkali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading