"BIO JE IZUZETNO FIN ČOVEK I SPOSOBAN VOJNIK": Šokantna svedočenja kolega iz vojske otkrivaju drugu stranu MASOVNOG UBICE; Za njega imaju samo reči hvale! Ko je u stvari Robert Kard?

Autor:

Svet

27.10.2023

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U traganju za odgovorima nakon jezivog incidenta u Lewistonu, Main, gde je najmanje 18 ljudi izgubilo život, detalji o osumnjičenom počinju da izlaze na videlo. Robert R. Čard II, ime koje je sada na usnama svih, je čovek koga policija traži u vezi sa ovim masovnim napadom.

"BIO JE IZUZETNO FIN ČOVEK I SPOSOBAN VOJNIK": Šokantna svedočenja kolega iz vojske otkrivaju drugu stranu MASOVNOG UBICE; Za njega imaju samo reči hvale! Ko je u stvari Robert Kard?

Foto: Printscreen/X

Čard je započeo davanje izjava nakon što je čuo glasove koji su ga pozivali na nasilje protiv svojih kolega vojnika tokom leta dok je služio na vojnoj bazi. On je proveo nekoliko nedelja u bolnici, tvrde zvaničnici za sprovođenje zakona CNN-u. Međutim, članovi njegove porodice i bivši kolege nisu znali za njegove duge borbe sa mentalnim zdravljem. Iako je jedan od bivših kolega pamti Čarda kao izuzetnog strelca i čoveka otvorenog uma, do sada nepoznate crte njegove ličnosti počinju da izbijaju na površinu.

Republika

Foto: Printscreen/X

 

 

U julu, zvaničnici Vojske Rezerve prijavili su Čarda zbog "neprimerenog ponašanja", što je dovelo do njegovog smeštaja u bolnicu radi procene, izjavio je portparol Nacionalne garde za CNN. Kard je, međutim, pretnje koje je uputio bazi Nacionalne garde u Mainu, držao privatnim. Njegova snaja, Keti O'Nil, tvrdi da Čard nije imao dugu istoriju problema sa mentalnim zdravljem i da je to bila akutna epizoda, nešto što nije karakteristično za njega.

Osnovni podaci o Čardu ukazuju da on nije bio poznat Agenciji za alkohol, duvan, vatreno oružje i eksplozive (ATF) niti Federalnom istražnom birou (FBI). Čard je legalno posedovao više oružja i imao kuću na velikom posedu zemlje u Mainu. Bio je specijalista za snabdevanje naftom u rezervnom sastavu vojske i pridružio se 2002. godine, prema vojnoj evidenciji.

Kliford Stivens iz Masačusetsa, koji je poznavao Čarda iz vremena njihove službe u rezervnom sastavu vojske, tvrdi da nikada nije primetio bilo kakvo zabrinjavajuće ponašanje kod Čarda. Stivens ga opisuje kao izuzetno finog čoveka i tvrdi da je Čard bio veoma sposoban vojnik, koji je prošao obuku u rukovanju oružjem i navigaciji na kopnu.

"Bio je veoma fin momak - veoma tih. Nikada nije preterao sa svojim autoritetom, niti je bio zao ili grub prema drugim vojnicima“, rekao je Stivs za CNN.

Stivs je rekao da su njih dvojica služili zajedno širom zemlje na različitim mestima, uključujući Viskonsin, Džordžiju i Njujork. Rekao je da se osećao kao da je „odrastao“ sa Kardom jer su kao mladići ušli u vojsku i zajedno trenirali.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Stivs je rekao da, iako je „agresivno vođstvo bilo veoma istaknuto“ u vojsci, Kard se isticao kao „racionalna osoba sa velikim razumevanjem“ koja „vodi kroz poštovanje, a ne kroz strah“.

Stivs je rekao da Kard nikada nije video borbu, ali je imao opsežnu obuku, uključujući obuku iz vatrenog oružja i kopnenu navigaciju, „tako da bi mu bilo veoma udobno u šumi“. 

Još jedan bivši pripadnik rezervnog sastava vojske koji je služio sa Kardom takođe ga je opisao kao „finog momka“ koji „nikada nije imao problema ni sa kim“. Pripadnik, koji je zbog osetljivosti situacije tražio da govori anonimno, ne seća se da je Kard pokazivao bilo kakvo nasilničko ponašanje.

Osumnjičeni je studirao inženjersku tehnologiju na Univerzitetu Maine, ali nije završio studije. Javni zapisi pokazuju da je Čard bio član lokalnog kluba za bacanje potkovice u blizini Lewistona.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Dodatno, Čard je imao prisustvo na društvenim mrežama, gde su primetni postovi sa političkim sadržajem, uključujući i podršku desničarskim i republikanskim političarima. Ovi detalji iz njegovog života ukazuju na složenu ličnost koja se sada nalazi u centru pažnje javnosti nakon ovog tragičnog događaja u Mainu.

Potraga za Čardom i dalje traje, a istraga o ovom slučaju masovne pucnjave nastavlja da bude prioritet za istražne organe dok zajednica traži odgovore i pronalazi način da se nosi sa ovim užasnim incidentom.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading