GAZA ĆE DANAS OSTATI BEZ GORIVA: Narod u panici, ali ima nešto još gore od toga

Autor:

Svet

26.10.2023

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

UNRWA je delila sopstvene zalihe goriva kako bi kamioni mogu da distribuiraju pomoć, a bolnice i pekare da rade

GAZA ĆE DANAS OSTATI BEZ GORIVA: Narod u panici, ali ima nešto još gore od toga

Foto: Tanjug-AP

Agencija UN za pomoć palestinskim izbeglicama (UNRWA) saopštila je da očekuje da će joj danas nestati zalihe goriva u Pojasu Gaze.

UNRWA je delila sopstvene zalihe goriva kako bi kamioni mogu da distribuiraju pomoć, a bolnice i pekare da rade.

Predstavnica UNRWA Tamara Alrifai izjavila je za AP da će ako Agencija nastavi da radi sve to, gorivo nestati do četvrtka, tako da UNRWA odlučuje kako da racionalizuje podelu.

- Da li dajemo za inkubatore ili pekare?... To je bolna odluka - rekla je Alrifai.

Izraelska vojska danas je osporila tvrdnju UNRWA da će gorivo uskoro nestati u Pojasu Gaze, što preti da izazove humanitarnu katastrofu.

- Koliko ja znam, još ima struje u Pojasu Gaze. I ovaj izveštaj je pomalo upitan - rekao je portparol vojske potpukovnik Džonatan Konrikus komentarišući izveštaj UNRWA od 16. oktobra, preneo je Rojters.

On tvrdi da ima dovoljno goriva za mnogo dana, ali da "Hamas više voli da svo gorivo usmeri za svoje vojne potrebe, ostavljajući civile bez njega".

Izrael je uveo blokadu Pojasa Gaze nakon što je palestinska militantna grupa Hamas 7. oktobra počela napad na jug Izraela.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading