GAĐAJTE ŠKOLE, PUCAJTE U ŽENE I STARCE, PA IM UPADAJTE U STANOVE! Procurio GLAVNI PLAN Hamasa za zauzimanje kibuca!

Autor:

Svet

14.10.2023

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadači su imali kod sebe identične mape, a na njima je veoma detaljno opisano šta je potrebno da se uradi kako se ostvarile namere

GAĐAJTE ŠKOLE, PUCAJTE U ŽENE I STARCE, PA IM UPADAJTE U STANOVE! Procurio GLAVNI PLAN Hamasa za zauzimanje kibuca!

Foto: Tanjug/AP

Pripadnici Hamasa koji su uhvaćeni tokom invazije na Izrael kod sebe su u džepovima imali identične papire sa mapama napada na kibuce. Na njima je ostao upisan sav užas koji se potom odigrao u Izraelu.

Do dokumenata koji pokazuju koje su bile prave namere Hamasovaca došli su izraelski vojnici, a onda i američka TV stanica NBC Njuz koji prenosi da je prilikom upada u kibuce prvi plan podrazumevao gađanje osnovnih škola i trgova.

Dakle, svih mesta na kojima se okuplja mnogo dece, ali i žena i starijih Izraelaca. Plan je bio da se upadom u kibuce paralelno ubije što više ljudi, ali i da se mnogi od njih kidnapuju i prebace u Pojas Gaze.

Jedna stranica sa oznakom "Strogo poverljivo" opisuje plan napada na Kfar Sa'ad, navodeći da je "borbena jedinica 1" usmerena da "drži novu školu Daat", dok je "borbena jedinica 2" zadužena da "prikupi taoce", "pretraže omladinski centar Bnei Akiva" i "pretraže staru školu Da'at".

 

 

Druga stranica sa oznakom “Strogo tajni manevar” opisuje plan jedinice Hamasa da obezbedi istočnu stranu Kfar Sa’ada, dok druga jedinica kontroliše zapad. Kaže “ubija što je više moguće“ i “hvatanje talaca“.

Detaljan plan za napad na Kfar Saad deo je gomile dokumenata koje analiziraju izraelski zvaničnici, prema jednom izvoru u izraelskoj vojsci i jednom u vladi. Snimak za nadzor Hamasovih terorista koji ulaze u kibuc 7. oktobra pokazuje taktiku sličnu onoj koja je izložena u dokumentima do kojih je došao NBC Njuz.

Izraelski zvaničnici su rekli da šira grupa dokumenata pokazuje da je Hamas sistematski prikupljao obaveštajne podatke o svakom kibucu koji se graniči sa Gazom i kreirao konkretne planove napada za svako selo koji je uključivao namerno gađanje žena i dece.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading