"UBIJENI" RUSKI KOMANDANT NA SASTANKU SA ŠOJGUOM? Ukrajina tvrdi da je presudila Sokolovu, a Rusija iznela NEOBORIVE DOKAZE (VIDEO)

Autor:

Svet

26.09.2023

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinske specijalne snage saopštile su u ponedeljak da su ubile Sokolova.

"UBIJENI" RUSKI KOMANDANT NA SASTANKU SA ŠOJGUOM? Ukrajina tvrdi da je presudila Sokolovu, a Rusija iznela NEOBORIVE DOKAZE (VIDEO)

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Viktor Sokolov, komandant Crnomorske flote Rusije i jedan od najviših oficira ruske mornarice, prikazan je u utorak na video konferenciji, dan nakon što su ukrajinske specijalne snage saopštile da su ga ubile.

Sokolov je prikazan kako učestvuje na video-konferenciji sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom.

Snimak i fotografije objavilo je rusko ministarstvo odbrane, a prikazan je na ruskoj državnoj televiziji.

Ukrajinske specijalne snage saopštile su u ponedeljak da su ubile Sokolova, najvišeg admirala Moskve na Кrimu, zajedno sa još 33 oficira u raketnom napadu prošle nedelje na sedište ruske Crnomorske flote u luci Sevastopolj.

Ranije u utorak, portparol Кremlja Dmitrij Peskov odbio je da komentariše tvrdnju Ukrajine, uputivši novinare na ministarstvo odbrane.

U snimku koji je objavilo ministarstvo, Šojgu je rekao da je u septembru ubijeno više od 17.000 ukrajinskih vojnika i da je uništeno više od 2.700 komada oružja, uključujući sedam američkih borbenih vozila "bredli".

Ukrajinske oružane snage trpe ozbiljne gubitke duž cele linije fronta, rekao je Šojgu i dodao da ukrajinska kontraofanziva do sada nije dala rezultate.

- SAD i njihovi saveznici nastavljaju da naoružavaju oružane snage Ukrajine, a režim u Кijevu baca neobučene vojnike na njihovo klanje u besmislenim napadima - rekao je Šojgu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading