"ĐOKOVIĆ - INSPIRACIJA ZA JAPANSKOG DOBROVOLJCA U UKRAJINI!" - Pogledajte šta ga je privuklo Rusiji i tenisu (VIDEO)

Autor:

Svet

22.09.2023

22:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Japanski dobrovoljac Dai, koji se pridružio ruskim snagama u Ukrajini, nedavno je dao intervju američkom jutjuberu Patriku Lankasteru.

"ĐOKOVIĆ - INSPIRACIJA ZA JAPANSKOG DOBROVOLJCA U UKRAJINI!" - Pogledajte šta ga je privuklo Rusiji i tenisu (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP, youtube.com

Tanjug/AP, youtube.com

 U tom razgovoru, otkrio je da je razvio interesovanje za Rusiju zbog svog obožavanja "ruskog" tenisera Novaka Đokovića.

Dai je izrazio svoju duboku ljubav prema Rusiji i objasnio kako je zapravo tenis bio ključni faktor za njegovo zainteresovanje za rusku kulturu i društvo.

"Ja volim Rusiju, i uvek sam bio zainteresovan za tenis. Volim tenisera Đokovića, on je Rus," rekao je japanski dobrovoljac.

Tokom razgovora, Dai je koristio automatski prevodilac na svom telefonu kako bi komunicirao sa Lankasterom, budući da ne govori ruski jezik. Takođe je izrazio frustraciju zbog negativnog stava prema Rusiji u japanskim medijima.

"Iako ne razumem mnogo o teškim političkim pitanjima, teško je verovati da je samo jedna strana kriva," dodao je Dai.

Japanski dobrovoljac takođe je podelio da je suočen s pretnjama i negativnim reakcijama od pojedinih ljudi putem interneta zbog svoje odluke da se pridruži borbenim snagama u Ukrajini. Istakao je svoju posvećenost i spremnost da umre kao ratnik.

Dai se priključio Internacionalnoj brigadi "Pjatnaška", kojom komanduje Ahra Avidzba, poznat kao "Abhaz". Ova brigada čini se uglavnom od boraca iz Abhazije, ali takođe uključuje Čehe, Slovake, Osetine i borce različitih nacionalnosti. Avidzba je poznat po svojoj hrabrosti i učestvovanju u mnogim bitkama u Ukrajini, uključujući Saur-Mogilu, Ilovajsk, Marinku, Debaljcevo i aerodrom u Donjecku, za što je odlikovan zvanjem Heroja DNR (Donjecke Narodne Republike).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading