SMATRAJU NAS IMPERIJOM ZLA Putin: Priče da je Tramp prijatelj Rusije su TOTALNA GLUPOST! Ko god bude predsednik, vodiće ANTRUSKU politiku

Autor:

Svet

12.09.2023

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da ono, što je nazvao "političkim" progonom bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, pokazuje da je američki politički sistem "truo".

SMATRAJU NAS IMPERIJOM ZLA Putin: Priče da je Tramp prijatelj Rusije su TOTALNA GLUPOST! Ko god bude predsednik, vodiće ANTRUSKU politiku

Foto: Tanjug/AP

"Što se tiče progona Trampa, za nas je ovo što se dešava, u današnjim uslovima, po mom mišlјenju, dobro, jer pokazuje trulost američkog političkog sistema, koji ne može da se pretvara da uči druge demokratiji. Sve što se dešava sa Trampom, to je progon iz političkih razloga nečijeg političkog rivala", rekao je on u Vladivostoku na plenarnoj sednici Istočnog ekonomskog foruma.

Republika

Foto: Printksrin/Ria Novosti

 

 

Putin je takođe saopštio da su značajne promene u odnosima SAD i Rusije malo verovatne bez obzira na to ko će postati sledeći američki predsednik, prenosi agencija RIA Novosti.

Rusija ne zna ko će biti izabran na predsedničkim izborima u SAD, ali ko god da je, vektor antiruske politike Vašingtona i dalje se neće promeniti, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Šef države je napomenuo da u Americi ima dosta ljudi koji žele da grade dobre, prijateljske poslovne odnose sa Rusijom i, štaviše, dele mnoge stavove naše zemlje, pre svega, naravno, sa stanovišta očuvanja tradicionalnih vrednosti. .

„I mi tamo imamo mnogo prijatelja i mnogo istomišljenika, ali oni su, naravno, potisnuti. Dakle, ne znamo ko će tamo biti izabran, a ko god bude izabran teško da će promeniti, kao što sam već rekao, vektor američke antiruske politike“, rekao je Putin.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Napadi u svim pravcima na Rusku Federaciju nastavak su geopolitičke konfrontacije Zapada, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

"Sve što je vezano za odnose Rusije i Zapada povezano je sa geopolitičkim interesima zapadnih zemalja. A napadi u svim pravcima - uključujući i duhovnu sferu - nastavak su ove geopolitičke konfrontacije. Naravno, Zapad je dugo tražio, recimo, da pokatoliči Rusiju, dovucite je do Svete stolice“, rekao je Putin. 

Rusija je počela da se smatra imperijom zla kako se razvijala i jačala, datira iz srednjeg veka, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

„Kada je ovo propalo (geopolitička konfrontacija – prim. aut.), počeli su da traže razne alate da našu zemlju predstave kao imperiju zla... U praksi to traje još od srednjeg veka, a možda i ranije. Kako je Rusija jačala, postala je pravi geopolitički konkurent, odnosno konkurent, odmah je počela politika obuzdavanja Rusije“, rekao je Putin.

Predsednik odgovorio je na pitanje o mogućnosti okončanja neprijateljstava u Ukrajini, rekavši da Ruska Federacija ne može da ih zaustavi dok je Ukrajina u kontraofanzivi.

"Pa, kako da zaustavimo neprijateljstva ako druga strana vodi kontraofanzivu? Šta da radimo? Oni će u kontraofanzivu, a mi ćemo reći: "i mi prestajemo." Mi nismo trockisti. Pokret je sve, konačni cilj je ništa. Ova loša teorija“, rekao je Putin.

Rusija stavlja interese države u prvi plan i mi se toga ne stidimo, rekao je Putin.

"Samo buduće generacije mogu objektivno da ocenjuju šta smo uradili za zemlju. Znate, ja se sećam šta je princ Potemkin jednom pisao Katarini II kada je u pitanju aneksija Krima. Ne mogu doslovce da reprodukujem ovaj citat, ali mogu da prenesem značenje On napisao: „Vreme će proći i buduće generacije će nas kriviti što ste mogli da pripojite Krim, a niste, i biće vas sramota." Interesi države su na prvom mestu, kamen temeljac, i mi se toga definitivno ne stidimo“, rekao je Putin.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading