"PRIGOŽIN NIJE MRTAV, UŽIVA U TROPSKOM RAJU I ČEKA SIGNAL ZA POVRATAK": Ruski analitičar i dalje ubeđen da je bivši vođa Vagnera ŽIV!O Putinu je rekao OVO

Autor:

Svet

09.09.2023

14:32 >> 15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vagnerov vojskovođa Jevgenij Prigožin izbegao je smrt kada se njegov avion srušio u blizini Moskve i sada se krije u Venecueli, tvrdi ruski politički analitičar dr Valerij Solovej.

"PRIGOŽIN NIJE MRTAV, UŽIVA U TROPSKOM RAJU I ČEKA SIGNAL ZA POVRATAK": Ruski analitičar i dalje ubeđen da je bivši vođa Vagnera ŽIV!O Putinu je rekao OVO

Foto: Profimedia

Prigožin je navodno "živ i zdrav" na karipskom rajskom ostrvu Margarita a Solovej takođe tvrdi da je Vladimir Putin smrtno bolestan i da se trenutno umesto Putina svuda pojavljuju dva dvojnika koji su pod kontrolom tajnih službi.

Ukrajinska vojna obaveštajna služba ove nedelje je istakla mogućnost da je milijarder Prigožin ostao živ. Oni su saopštili da ne mogu da potvrde njegovu smrt.

Sada je Solovej – kojeg neki vide kao teoretičara zavere, rekao ne nudeći dokaze:

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

„Obećao sam da ću reći gde je Jevgenij Prigožin. On je u Venecueli… Koliko ja znam, on je na ostrvu zvanom Margarita…“

Solovoj je tvrdio da su njegovi izvori rekli da je Prigožin upozoren na predstojeću avionsku nesreću i da mu je dat način da izbegne da bude u avionu.

"Prigožin je upozoren na atentat ...da će njegov avion biti uništen. Da, bio je upozoren", rekao je Solovej.

On tvrdi da je napravlje dogovor Putina i Nikolaja Patruševa, sekretara Saveta bezbednosti Rusije.

„Oni su izveli „trik“ koji smo mi primetili. Kada su Vagnerovi ključni komandanti poginuli u avionskoj nesreći, Jevgenij Prigožin je ostao živ i zdrav“, rekao je Solovej.

 

Solovej tvrdi da je Prigožinu naređeno da se pritaji, ali da bi mu moglo biti dozvoljeno da se vrati nakon Putinove smrti, da predvodi snage od 5.000 Vagnerovih plaćenika koji će ostati naoružani i spremni za upotrebu u slučaju predstojeće bitke između konkurentskih klanova za vlast.

 

„Dogovorili su se o saradnji u kritičnoj situaciji“, rekao je on.

To znači da Prigožin za sada ostaje skriven.

„Do 5.000 plaćenika bi moglo biti pod Prigožinovom kontrolom. Ovi borci bi trebalo da se koriste kao eskadroni smrti, da se otarase onih koji će pokušati da se odupru novoj vladajućoj koaliciji povezanoj sa Patruševim.“

Tvrdi i da se Prigožinova imovina, uključujući dijamante, zlato i gotovinu, deli sa jednom sedminom koju je zadržao Prigožin, a ostatak ide „strukturama koje kontroliše porodica Vladimira Putina“.

"Pravi Putin je bolešljiv i možda neće preživeti jesen, tvrde njegovi lekari. Putinovog dvojnika, tačnije dva dvojnika, kontroliše Federalna služba zaštite FSO“, rekao je Solovej.

Ukrajinska vojna obaveštajna agencija GUR saopštila je ove nedelje da bi mogla da potvrdi smrt vojnog komandanta Vagnera Dmitrija Utkina (53) i drugih figura plaćeničke vojske u padu aviona Embraer Legaci 600 u regionu Tver, ali je odbila da to učini za Prigožina.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

"Moramo da operišemo sa potvrđenim činjenicama, još treba da sačekamo. Jednostavno ću se fokusirati na činjenicu da možemo da potvrdimo smrt Utkina i nekoliko drugih Prigožinih saradnika“, rekao je potparol službe.

Solovej - bivši profesor na prestižnom moskovskom Institutu za međunarodne odnose [MGIMO], akademiji za obuku špijuna i diplomata - rekao je da Prigožin "uživa u životu u veoma dobrom odmaralištu".

Bliski saradnik Prigožina Maksim Šugalej rekao je da je siguran da je Prigožin mrtav, ubijen od nekog u u Rusiji ili u inostranstvu.

„I ja sam dugo ćutao, ali sada želim da pišem o tome šta osećam. Moje misli mogu izgledati kontroverzno za neke…Dakle, prvo pitanje koje postavljaju apsolutno svi je: da li je živ ili nije živ? Za mene je odgovor nedvosmislen - njega više nema", napisao je.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marko

09.09.2023 21:22

Posle svega u zadnjih 20ak godina vise bi se cudio da je stvarno mrtav nego da je ziv negde i da odmara.