SEKS MAJSTOR PONOVO VLADA: Berluskoni se vraća, SVET ČEKA NEDELJNE IZBORE U ITALIJI

Autor: Republika

Svet

27.02.2018

19:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve oči sveta ove nedelje će biti uprte u Italiju, gde se održavaju parlamentarni izbori, na kojima ogromnu šansu da se vrati u sedlo ima nekadašnji kontroverzni premijer te zemlje i čuveni bunga-bunga medijski magnat Silvio Berluskoni (81).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vraća se u igru: Silvio Berluskoni

Taj vremešni milioner, koji je prošao nebrojeno mnogo optužbi, ali i suđenja zbog korupcije, pronevera, utaje poreza, ali i seksualnih prestupa, poput seksa s maloletnom go-go igračicom Rubi, predvodi pokret Forca Italija, jednu od najsnažnijih političkih opcija u zemlji. Ono što Evropu, međutim, posebno brine i nije toliko Silvijev privatni život, koliko njegova desničarska opredeljenost i privrženost ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Ženio se dvaput, bogatstvo mu procenjeno na osam milijardi dolara
- Karla Elvira Lucija dal Oljo (u braku od 1965. do 1985)
- Veronika Lario (u braku od 1990. do 2014)
- Larijevu je od 2012. varao sa Frančeskom Paskale (32), koja je pet decenija mlađa od njega
- nju nije oženio i sa njom nema dece, dok sa prethodne dve supruge ima petoro naslednika
- bogatstvo mu je procenjeno na osam milijardi dolara
- triput je bio premijer Italije

Sva istraživanja italijanskog javnog mnjenja pokazuju ovih dana da je popularnost Berluskonijeve stranke tolika da nijedna druga opcija neće uspeti da vladu formira bez njega.

Evropa strepi od uspeha Berluskonija zbog njegovih desničarskih stavova

- U nimalo prijatnoj situaciji kakva trenutno jeste, predsednik Italije Serđo Matarela apelovao je na sve političke igrače da ne šire fantazije i iznesu realne programe i obećanja u kampanji. Malo ko ga je poslušao - komentarišu, pomalo pristrasno, italijanski mediji stanje u kom liberalne opcije nisu uspele da ogroman broj nezadovoljnih Italijana privole da daju podršku njima.

od 19 do 21 odsto podrške bi mogao Silvijev pokret Forca Italija da dobije

Tako se ispostavlja da bi Berluskoni, kako stvari stoje, za četiri dana na glasanju mogao da osvoji između 19 i 21 odsto podrške, čime će postati veoma željena "mlada" u koalicionim pregovorima. Međutim, treba imati u vidu da će Silviju svakako biti onemogućeno da obavlja bilo koju državničku funkciju, s obzirom na to da iza sebe ima tužbe za proneveru državnog novca. Ipak, Brisel bi radije video njega kao pobednika izbora jer im je, kako analitičari navode, predvidiv.

Mogući scenariji, Brisel strepi od najverovatnijeg
1. Koalicija Berluskonijeve Napred Italijo (Forca Italija) i Severne lige - zajedno osvajaju između 35 i 38 odsto glasova (ako pobede na izborima, Berluskoni se dogovorio sa Severnom ligom da ona partija koja osvoji više glasova odluči ko će biti premijer, od čega EU i najviše strepi)
2. Velika koalicija Berluskonija i Demokratske stranke
3. Pokret Pet zvezdica bi sam mogao da osvoji najviše glasova, oko 28 procenata
4. Nema vlade - u tom slučaju bi vlada sadašnjeg premijera Paola Đentilonija obavljala dužnosti do održavanja novih izbora

Podsetimo, Berluskoni je tokom svoja tri premijerska mandata punio novinske stupce zbog raskalašnog života, a najviše organizovanja čuvenih bunga-bunga žurki, na koje su dolazile najveće svetske zvezde.

Prema mnogim svedočenjima, na žurkama je sve bilo dozvoljeno, a na njima su glavna atrakcija bile prelepe mlade Italijanke. Jednom prilikom je među njima bila i mlada Rubi, za koju su govorili da je slamačica muških srca, a koja je u vreme dok je bila na Silvijevim zabavama imala 17 godina. Tada je, kako je tvrdila, imala seks sa Berluskonijem, zbog čega su se godinama sudili, pa je ona dobro i zaradila.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading