RAZLIKA IZMEĐU RATA NA PAPIRU I REALNOG RATA! Oglasio se šef Pentagona u vezi ukrajinske KONTRAOFANZIVE

Autor:

Svet

25.08.2023

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mili se složio takođe i sa konstatacijom novinara da je Vašington kasnio s isporukom naoružanja Kijevu.

RAZLIKA IZMEĐU RATA NA PAPIRU I REALNOG RATA! Oglasio se šef Pentagona u vezi ukrajinske KONTRAOFANZIVE

Foto: Tanjug/AP, pixabay.com

Predsednika komiteta načelnika štabova američke vojske Marka Milija oglasio se u vezi s ukrajinskom kontraofanzivom i isporukom lovaca F-16 Ukrajini.

- Tempo kontraofanzive ide sporije nego što su očekivali organizatori. Međutim, to nije redak slučaj da se primećuje razlika između rata na papiru i realnog rata - rekao je on u intervjuu za jordansku televiziju „El Mamlaka“.

Mili se složio sa konstatacijom novinara da je Vašington kasnio s isporukom naoružanja Kijevu, ali se ističe da je pitanje isporuke lovaca F-16 trenutno aktuelno i da će se verovatno brzo rešiti.

Podsetimo, prošle nedelje je visoki zvaničnik Bele kuće rekao Sputnjiku da su SAD odlučile da odobre isporuku F-16 Ukrajini iz Danske i Holandije. Prema njegovim rečima, Kijev će ih dobiti od trećih zemalja nakon završetka obuke pilota Oružanih snaga Ukrajine.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je najavio dogovor s Holandijom i Danskom o isporuci lovaca F-16 Ukrajini. Holandija je navodno pristala isporučiti 42 lovca F-16, dok je Danska spremna predati 19 lovaca. Prvih šest aviona trebalo bi biti isporučeno do kraja 2023. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading