U ŠPANIJI NOVA VLADA JEDNE REGIJE PODRŽALA ISKOPAVANJE LITIJUMA

Autor:

Svet

21.08.2023

17:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova uprava autonomne regije Ekstremadura i lokalne administracije grada Kašeres u Španiji sa velikim oduševljenjem podržavaju inicijativu istraživanja litijuma!

U ŠPANIJI NOVA VLADA JEDNE REGIJE PODRŽALA ISKOPAVANJE LITIJUMA

Foto: Shutterstock, Pixabay.com

Infiniti Lithium Corporation Ltd (ASKS:INF) nedavno je uspostavila kontakte sa nedavno izabranim lokalnim političkim liderima Kaseresa i Ekstremadure, srdačno pozdravljajući njihovu zainteresovanost za dalji razvoj litijumskog projekta San Hoze. Kompanija INF ističe da ovaj projekat ima značajan uticaj na društvene i ekonomske aspekte.

Tokom ovih sastanaka, fokus je bio na istaknutju i produbljivanju već postojeće saradnje u cilju unapređenja projekta. Ovi sastanci su održani nakon objave regionalne koalicije Partido Popular (PP) i Vok.

Stranke koje su sada deo novoformirane Regionalne vlade Ekstremadure jasno su istakle važnost i predanost resursnim i industrijskim projektima unutar regiona, u skladu sa svojim sporazumom.

Izvršni direktor Ektremadura Nju Enerdžis Ramon Himenez rekao je:

– Formiranje vlade pokreće okvir za relevantna odeljenja za rudnike i životnu sredinu i nastavićemo da sarađujemo kako bismo unapredili podnošenje zahteva za koncesiju za eksploataciju kasnije ove godine. Prilika da se proširi potencijal San Hozea i isporuči ekonomski, ekološki i društveni projekat prvog nivoa u skladu je sa lokalnim i regionalnim strategijama pod novim vladama – rekao je.

Proaktivna i dinamično usklađena vlada

– Pozdravljamo najavu koalicije u Ekstremaduri i finalizaciju nove, proaktivne i dinamički usklađene lokalne i regionalne vlade – rekao je izvršni direktor i generalni direktor Infiniti Lithium-a Rajan Parkin.

– Sporazum između strana u Ekstremaduri još jednom je naglasio važnost San Hozea za lokalnu zajednicu i Evropu, u kontekstu sve većih zahteva za količinama litijuma za baterije kako bi se ispunili ciljevi postavljeni Zakonom o kritičnim sirovinama.

– Jasno je da potencijal San Hozea da obezbedi smisleno i dugoročno snabdevanje može uskladiti mogućnosti proizvodnje za lokalnu zajednicu i veći region Ekstremadure. Radujemo se narednim koracima saradnje sa lokalnim i regionalnim zainteresovanim stranama dok kompanija ide napred kako bi uskladila institucionalne interese u zemlji u projektu.

Na 15. konferenciji o snabdevanju litijumom i sirovinama za baterije 2023. u Las Vegasu, rukovodstvo kompanije INF takođe je prisustvovalo. Nakon sastanaka sa korporativnim savetnicima i industrijalnim kompanijama u Španiji, kompanija je privukla "znatno interesovanje potencijalnih strateških partnera".

Sada INF procenjuje koristi dvostruke liste na najvećoj i najmeđunarodnijoj od četiri španske regionalne berze, Bolsa de Madrid. Planira ažurirati tržište kada odabere korporativne savetnike koji će podržati ovaj proces.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading