PUTIN PODVIKNUO DRŽAVNOM VRHU! Ovo naređenje NIKO ne sme da odbije

Autor:

Svet

03.08.2023

19:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je napomenuo da uopšte nije potrebno odbijati uvoz, već osnovne stvari treba usmeriti.

PUTIN PODVIKNUO DRŽAVNOM VRHU! Ovo naređenje NIKO ne sme da odbije

Foto: Tanjug/AP

Svi ruski zvaničnici moraju da voze domaće automobile, rekao je predsednik Vladimir Putin na sastanku sa rukovodiocima proizvodnih preduzeća.

Prema njegovim rečima, od ministarstava i resora, kao i od uprave za poslove traži se da nastave sa kupovinom automobila strane proizvodnje, pa čak i da se fokusiraju na to.

- Rekao sam da to treba apsolutno isključiti. I svi zvaničnici u zemlji treba da voze domaće automobile - naglasio je šef države.

Prema njegovom mišljenju, nema ništa strašno u tome što će „nešto biti skromnije“.

- Naprotiv, čak je i dobro. Sva ova birokratija je naša divna, ona treba da shvati da treba da težimo razvoju domaćih brendova, domaćih automobila i drugih domaćih proizvoda. A poboljšanje kvaliteta života treba prvenstveno da bude usmereno na to - dodao je Putin, prenose RIA Novosti.

On je napomenuo da uopšte nije potrebno odbijati uvoz, već osnovne stvari treba usmeriti na domaće proizvođače.

Početkom jula, predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin pozvao je da se u javnim nabavkama za državne organe i budžetske institucije fokusira na domaću automobilsku industriju.

I zamenik Jedinstvene Rusije Sultan Hamzajev došao je na ideju da se službenici prebace u ruske automobile.

Prema njegovim rečima, to bi pre svega trebalo da se tiče senatora i poslanika Državne dume. Ministar finansija Anton Siluanov je sa svoje strane rekao da je njegov resor spreman da prvi učestvuje u kupovini domaćih automobila za državne potrebe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading