VAGNER: USKORO ĆEMO IMATI NOVOG PREDSEDNIKA RUSIJE! Prigožin najavio rušenje Vladimira Putina

Autor:

Svet

24.06.2023

09:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Telegram kanalu ruske paravojne grupe objavljena je preteća poruka ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

VAGNER: USKORO ĆEMO IMATI NOVOG PREDSEDNIKA RUSIJE! Prigožin najavio rušenje Vladimira Putina

Foto: Tanjug/AP

"Putin je napravio pogrešan izbor. Tim gore po njega. Uskoro ćemo imati novog predsednika", objavljeno je na Vagnerovom Telegram kanalu.

Republika

Foto: Twitter/Printscreen

 

 

Podsećamo, ruski predsednik Vladimir Putin obratio se nakon što su trupe plaćeničke vojne kompanije "Vagner grupa" Jevgenija Prigožina preuzele kontrolu nad ruskim gradovima Rostov na Donu i Voronjež.

"Oni koji su organizovali i planirali oružanu pobunu, koji su nosili oružje protiv svojih saboraca, izdali su Rusiju i za to će odgovarati", naglasio je Putin.

Putin je u obraćanju Rusima, nazvao pokušaj da se društvo podeli udarcem nožem u leđa.

Prema poslednjim informacijama, konvoj paravojne vojske Vagner krenuo je iz Rostova za Voronjež. Nezvanično, Vagnerovci su zauzeli i ključne vojne tačke u ovom gradu. Vojnom konvoju bi trebalo samo oko 6 sati do Moskve.

Prigožin je nešto ranije poručio je da su njegovi borci i on spremni da umru za domovinu i oslobađanje ruskog naroda od aktuelnog vojnog vođstva.

"Spremni smo da umremo, svih nas 25.000", rekao je Prigožin u audio poruci na Telegramu.

Jevgenij Prigožin je takođe optužio ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua i načelnika Generalštaba Valerija Gerasimova da su „doneli odluku da unište neposlušne jedinice (Vagnerovog PMC) koje su spremne da zaštite svoju otadžbinu“.

Prigožin je upozorio da ga niko ne ometa: „Uništićemo sve što nam se nađe na putu“, rekao je on.

Prigožin je nazvao generale Vladimira Putina "zlom koje se mora zaustaviti" i najavio da kreće u "marš za pravdu" ka Moskvi, nakon što je, kako kaže, Rusija bombardovala baze njegove vojske. On je najavio osvetu, a Moskva se nakon ovih reči Prigožina oglasila i obećala da će suzbiti svaku "oružanu pobunu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
pera

24.06.2023 11:13

Putine jedu desetinu vakum bombi i resite problem sa izdajnicima/