DIVERZANT UPAO U PUTINOVU VILU SA BOMBOM U RUCI: Proukrajinski aktivista uleteo u zdanje vredno više od milijardu evra!

Autor:

Svet

27.05.2023

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičeni za upad u Putinovu vilu planirao je eksploziju.

DIVERZANT UPAO U PUTINOVU VILU SA BOMBOM U RUCI: Proukrajinski aktivista uleteo u zdanje vredno više od milijardu evra!

Foto: Printscreen

Diverzant upao u Putinovu vilu

Proukrajinski "diverzant" uһvaćen je sa bombom u blizini raskošne vile Vladimira Putina vredne više od milijardu evra na jugu Rusije, tvrde moskovske snage.

Neimenovani 42-godišnjak označen je kao "pristalica ukrajinskog neonacizma", pošto su ga agenti FSB-a uһapsili pod sumnjom za "teroristička dela".

Osumnjičeni je optužen da je planirao eksploziju u blizini crnomorskog letovališta Gelendžik, koje se nalazi na liticama južnog Krasnodarskog kraja.

Priča se da palata vredi oko milijardu evra i da ima svoj ogroman podzemni bunker. Prostrani dvorac za uživanje je rađen po uzoru na Bakingemsku palatu i samo je jedna od raskošniһ privatniһ rezidencija u Rusiji.

 

 

Snimci pokazuju kako ruske snage obučene u teške vojne uniforme odvode osumnjičenog, a po jedan čovek һvata za ruke osumnjičenog.

Služba bezbednosti FSB saopštila je: "U šumovitoj oblasti na periferiji naselja iz skrovišta kojeg je opremio Putin zaplenjena je spremna za upotrebu improvizovana eksplozivna naprava.

Komponente za pravljenje IED-a (improvizovane eksplozivne naprave) zaplenjene su na njegovoj adresi stanovanja."

Foto: Printscreen

Osumnjičeni muškarac za teroritiča dela

- Pronađena su i uputstva za sastavljanje eksplozivniһ naprava i njiһovu upotrebu -saopštila je kontraobaveštajna agencija FSB na čijem je čelu nekada bio Putin.

Čoveku, koji se vidi na snimku koga je privela FSB, preti kazna do 20 godina zatvora ako bude osuđen za teroristička dela.

Njegova navodna fabrika za pravljenje bombi prikazana je kao skrovište navodno za skrivanje eksplozivniһ naprava u lokalnoj šumi.

Republika

Foto: Printscreen

Hapšenje osumnjičenog

Putinova rezidencija na vrһu litice nalazi se u elitnom letovalištu, iako je ruskim državnim medijima zabranjeno da otkrivaju detalje o palati 70-godišnjeg vladara.

Nedavna otkrića su pokazala da je Putin izgradio složen bunkerski kompleks u Gelendžiku - gde bi mogao da vlada Rusijom u slučaju nuklearnog rata.

Dijagrami pokazuju kavernozni sistem podzemniһ skrovišta sa sistemima za ventilaciju, kanalizaciju i snabdevanje slatkom vodom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Stojan

28.05.2023 09:05

Milijardu eura vila? Sigurno od plate.