RAT IZA ZIDINA KREMLJA! Žestoka bitka između zaraćenih frakcija oko Putina: TRI IMENA SU KLJUČNA U RUSKOJ IGRI PRESTOLA!

Autor:

Svet

05.01.2023

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žestoka bitka za politički Olimp između frakcija koje okružuju ruskog predsednika Vladimira Putina u punom je jeku!

RAT IZA ZIDINA KREMLJA! Žestoka bitka između zaraćenih frakcija oko Putina: TRI IMENA SU KLJUČNA U RUSKOJ IGRI PRESTOLA!

Foto: Tanjug/AP

Ove šokantne tvrdnje dolaze od bivšeg pukovnika Federalne službe bezbednosti (FSB) i glavnog čoveka za aneksiju Krima 2014. godine, a kasnije oštrog kritičara Kremlja, Igora Strelkova.

Kako prenosi Dejli mejl, Strelkov je ocenio da se iza zidina Kremlja vodi bespoštedni rat između pripadnika najužeg kruga donosilaca odluka u Ruskoj Federaciji, od kojih neki imaju ambiciju čak i da smene samog Putina.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Igra prestola

- Bitka je već počela. I to sad više ne možemo da ne primetimo. U Rusiji se već govori o tome šta dolazi posle Putina. Kada će se to dogoditi, za godinu ili dve - ne znamo. Ali rat uveliko traje - navodi Strelkov.

Prema njegovim rečima, glavni akteri zakulsne "Igre prestola" su ministar odbrane Sergej Šojgu i prvi čovek "Vagner grupe" Jevgenij Prigožin.

Republika

Foto: youtube.com/CNN

 

- Prigožin želi da postane „politički akter“ i „očigledno napumpa svoj autoritet, uključujući i sliku o sebi u javnosti. Njegova poslednja pojavljivanja u medijima jasno su pokazala da se sada pozicionira ne samo kao ratni komandant, već kao javna i politička ličnost - navodi bivši pukovnik i precizira da se "Vagner grupa" žestoko protivi struji koju predvodi Šojgu.

Kriza moći

- To je feudalna bitka. Vojna kriza dovela je do krize moći - konstatuje analitičar.

U ratu frakcija oko Putina, kako navodi britanski tabloid, istaknuto mesto ima i Nikolaj Patrušev, aktuelni sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

- Neki veruju da će struja lojalna Patruševu verovatno povući okidač na Putina u pokušaju da spasu elitni vladajući krug ako rat nastavi da ide naopako - navodi Strelkov.

Prema njegovim rečima, kako bi preokrenuo bitku unutar najužih krugova u Kremlju u svoju korist, Putin bi mogao da posegne i za trećim talasom mobilizacije. 

- Za pobedu u Ukrajini trebalo bi nam još oko pola miliona vojnika i nije isključeno da se Putin odluči na takav korak - zaključio je Strelkov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading