UKRAJINAC PREKO TVITERA SAZNAO DA SU MU ŽENA I DECA POGINULI: Ceo svet treba da zna šta se ovde dešava! (FOTO)

Autor:

Svet

11.03.2022

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinac Sergej Perebjinis satima je čekao da čuje da li su mu žena i deca uspešno evakuisani iz Kijeva u jeku ruske invazije, ali je vesti o njihovoj smrti saznao na najgori mogući način - prepoznavši ih na slikama koje kruže društvenom mrežom Tviter.

UKRAJINAC PREKO TVITERA SAZNAO DA SU MU ŽENA I DECA POGINULI: Ceo svet treba da zna šta se ovde dešava! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Prvo je prepoznao kofer na fotografiji na kojoj leže beživotna tela njegove supruge Tatjane (43) i njihove dece  Nikite (18) i Alise (9), kao i radnika crkve Anatolija Berežnjija (26) nakon što ih je pogodio šrapnel u subotu, prenosi "Njujork tajms".

Oni su pokušavali da pređu most na bezbedno, kad je granata eksplodirala na 10 metara od njih u gradu Irpinu. Sergej je rekao da je bio u Istočnoj Ukrajini pokušavajući da pomogne bolesnoj majci kad je Tatjana odlučila da je vreme da pobegne iz Kijeva.

-Rekao sam joj: "Oprosti mi što ne mogu da te branim" - očajan je Sergej.

Tatjana je sa decom i svojim roditeljima krenula da se evakuiše u subotu ujutru pomoću crkvenih dobrovoljaca. Dovezla se porodičnim kombijem najdalje što je mogla, a zatim su morali da napuste vozilo. 

Republika

Foto: DIEGO HERRERA CARCEDO/TANJUG/AP

 

Sergej je rekao da je njihovo kretanje pratio putem apllikacije, ali da nije bilo prikazane lokacije sve dok se nije pojavila lokacija bolnice u Kijevu. Pošto mu je to unelo nemir, pokušavao je da pozove ženu i decu, ali odgovora nije bilo.

Oko sat i po kasnije video je izveštaj o porodici koja je poginula u bombardovanju evakuacione rute od Kijeva do Irpina.

Kada je bliže pogledao fotografiju koju je za "Njujork tajms" napravio Linzi Adario, prepoznao je svoju porodicu. Poginuli su baš pored spomenika žrtvama Drugog svetskog rata. 

Marketinška kompanija u kojoj je Tatjana bila računovođa, potvrdila je vesti o smrti nje i dece. Tatjanini roditelji su preživeli napad nepovređeni i sada su kod porodičnog prijatelja.

Čitav svet treba da zna šta se dešava ovde - istakao je i rekao da želi da slika njegove porodice ode u javnost. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading