LONDON OPET DRHTI OD DŽEKA TRBOSEKA! Smrt Sare Everard koju je policajac silovao, zadavio, pa zapalio, samo je početak, brutalno ubijeno još 14 ŽENA!

Autor: Republika

Svet

15.10.2021

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zastrašujuća serija ubistava žena potresa britansku prestonicu London kao i pred kraj 19. veka kada je tim gradom harao zloglasni koljač Džek Trbosek.

Foto: Printscreen

Džek Trbosek sejao je strah u Londonu krajem 19. veka 

Britanska prestonica, London, postala je jedno od najopasnijih mesta za žene, ocenjuju brojni mediji, poistovetivši strah koji je u tom gradu trenutno zavladao zbog sve učestalijih ubistava pripadnica nežnijeg pola sa periodom s kraja 19. veka kada je njime harao zloglasni serijski zločinac Džek Trbosek.

Sve je počelo s brutalnim ubistvom nesrećne Sare Everard (34), koje se dogodilo u martu ove godine, a koje je izveo monstrum Vejn Kazens. Da stvar bude strašnija, u pitanju je policajac, pa je britanska javnost u paničnom strahu da žene sada ne mogu da računaju ni na to da će ih pripadnici bezbednosnih snaga štititi, već upravo suprotno. 

Od slučaja Everard, u Londonu je brutalno usmrćeno još 14 žena, pa ne čudi što je, kako navode britanski mediji, pandemijski London (pandemija koronavirusa prim. aut) poistovećena sa Trbosekovim Londonom. 

Republika

Foto: metropolitan police, Tanjug/AP

Vejn Kazens ubio je Saru u martu ove godine

Ubistvo koje je Kazens počinio šokiralo je čitavu Britaniju, ali i svet. On je kobnog dana na ulici, dok nije bio na dužnosti, ali je imao oružje, uhapsio nesrećnu devojku pod izgovorom da je prekršila epidemiološke mere, a zatim je strpao u auto i odvezao je 100 kilometara dalje. U kolima ju je silovao, a zatim zadavio, a kada je pokušao da spali telo uspaničio se, pa ga je samo delimično ukazio i bacio u jezero.         

- Policajci ne doživljavaju Vejna Kazensa kao svog. Gledaju na njega kao na ubicu, koji je igrom slučaja bio i policajac. On je veoma bolesna i opasna osoba, koja nikad nije trebalo da obuče uniformu - rekao je Sajmon Harding, glavni istražitelj u slučaju Sare Everard.

Pitanje svih pitanja je kako je Kazens, koji služi doživotnu robiju bez prava na žalbu, prošao bezbednosne provere uprkos dva egzibicionistička incidenta i nadimka "silovatelj" među samim policajcima.

Da nije i jedini monstrum ukazuje i najnovije istraživanje, koje pokazuje da su žalbe za seksualno uznemiravanje u poslednjih pet godina pristigle na adrese čak 750 britanskih policajaca. Petina radi u oblasti Mančestera. Istraga londonskog Tajmsa pokazuje da se većina unutrašnjih istraga i dalje vodi iza zatvorenih vrata. To razočarava bivšu premijerku Terezu Mej, koja se borila za transparentnost rada policije.

A da ironija bude veća, na čelu ministarstva unutrašnjih poslova i londonske policije su žene - Priti Patel i Kresida Dik.

- Ključno je da svako u zemlji veruje policiji. Kao što je sudija rekao, Kazens je značajno doprineo osećaju nesigurnosti mnogih u našim gradovima, a naročito žena - smatra načelnica londonske Metropoliten policije Kresida Dik, dok gradonačelnik Londona Sadik Kan insistira na tome da se mizogenija proglasi zločinom iz mržnje, a da se uznemiravanje žena na javnim mestima proglasi krivičnim delom. 

Foto: Tanjug/AP

Sadik Kan, gradonačelnik Londona, za strože kazne

Ministarka laburističke vlade u senci Džes Filips smatra da je potrebna sveobuhvatna promena sistema, kojim bi nasilje nad ženama i devojkama postalo prioritet kakav je terorizam.

- Premalo je uspešnih istraga silovanja i premalo je presuda. Ponovo sam okupio radnu grupu za kriminal i pravosuđe. Trudimo se da skratimo vreme između žalbe i stupanja u akciju - poručio je britanski premijer Boris Džonson.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading