TALIBANI UPALI U KUĆE BIVŠEG PREDSEDNIKA I PREMIJERA AVGANISTANA I SVE IM ODUZELI! Ostali i bez obezbeđenja!

Autor:

Svet

26.08.2021

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik Avganistana Hamid Karzaji i bivši premijer Abdulah Abdulahu, koji je zvanično na čelu Visokog saveta za nacionalno pomirenje, ostali su bez obezbeđenja

Republika

Foto: Tanjug/AP

Talibani udarili i na Hamida Karzajia i Abdulaha Abdulaha 

Talibani su u ponedeljak konfiskovali oružje iz Karzajeve pratnje i oduzeli mu vozila, a juče su upali i u Abdulahov dom i oduzeli i njemu telohranitelje i automobile.

Karzaj i Abdulah su zvanično u kućnom pritvoru u Kabulu, bez obezbeđenja, ostavljeni na milost talibanima, rekao je CNN-ov izvor.

Prošle nedelje, portparol talibana izjavio je za CNN da je njihova grupa želela inkluzivnu vladu, a od tada je održala razgovore sa Karjazem i Abdulahom, koji su ostali u Kabulu kada su ga talibani preuzeli.

Abdulah je prethodno rekao da se nada da će talibani formirati inkluzivnu vladu, ali je sada manje optimističan nego pre nedelju dana, dodao je izvor CNN-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading