UŽAS: Hrvati uhapšeni zbog zlostavljanja devojčica koje nemaju ni 15 godina!

Autor: Republika

Svet

05.06.2018

14:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvojica hrvatskih državljana, 26-godišnjak i 37-godišnjak zadržani su u istražnom zatvoru u Rijeci zbog sumnje da su u jednom mestu na ostrvu Cresu seksualno zloupotrebili devojčice koje nisu imale više od 15 godina, saopštilo je Opšinsko državno tužilaštvo.

Ilustracija

Opštinsko državno tužilaštvo u Rijeci tereti starijeg muškarca za krivična dela polne zloupotrebe deteta i to za teža dela izjednačena sa polnim odnosom. Mlađeg tereti takođe za dve zloupotrebe deteta mlađeg od 15 godine, ali na nivou bludnih radnji, što je nešto blaža kvalifikacija.

Tužilaštvo u Rijeci sumnjiči 37-godišnjaka da je činio ta dela 28. i 30. maja, a 26-godišnjaka 20. i 27. maja. Obojica se terete da su to činili iako su bili svesni da maloletnice rođene 2004. godine nemaju navršenih 15 godina života, piše Index.

U istražnom zatvoru ostaju kako bi se sprečilo da utiču na svedoke, kao i zbog ponavljanja krivičnog dela, a dokažu li se ova krivična dela koja im se stavljaju na teret, 37-godišnjaku preti kazna zatvora u trajanju do deset godina, a 26-godišnjaku preti kazna zatvora do pet godina zatvora.

Nezvanični se saznaje da su njih dvojica došla iz BiH da rade u tom mestu na Cresu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading