OBE PRONAĐENE U SELU BRAZDA! Slučaj male Vanje (14) podsetio na ubistvo devojčice Biljane (9) koje je pre 33 godine diglo celu SFRJ na noge! SILOVANA I BAČENA U BUNAR!

Autor:

Svet

04.12.2023

21:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Makedonska javnost sa prostora cele bivše jugoslavije pamti slučaj male Biljane Srbinovske, čije je telo takođe pronađeno u selu Brazda, 1989. godine. Njen ubica do danas nije pronađen, iako je u vreme događaja bila sprovedena obimna istraga.

OBE PRONAĐENE U SELU BRAZDA! Slučaj  male Vanje (14) podsetio na ubistvo devojčice Biljane (9) koje je pre 33 godine diglo celu SFRJ na noge!  SILOVANA I BAČENA U BUNAR!

Foto: Printscreen/https://fokus.mk/, Facebook

Jezivo ubistvo 14-godišnje Vanje Gjorčevske iz Skoplja, koje je šokiralo i razbesnelo javnost, dogodilo se u selu Brazda i podsetilo na još jedno ubistvo deteta u ovom selu pre 33 godine, a za koje niko nije odgovarao.

Makedonska i javnost sa prostora cele bivše jugoslavije pamti slučaj male Biljane Srbinovske, čije je telo takođe pronađeno u selu Brazda, 1989. godine. Njen ubica do danas nije pronađen, iako je u vreme događaja bila sprovedena obimna istraga.

Nestanak devetogodišnje Biljane Srbinovske dogodio se 24. decembra 1989. godine. Popodne je napustila plesni klub "Tanec” i krenula kući Ilindenskim bulevarom, ali do nje nikad nije stigla, podseća makedonski Fokus.

Posle više od mesec dana, 27. januara 1990. godine, njeno beživotno telo pronađeno je u selu Brazda kod Skoplja.

Republika

Foto: Printscreen/https://fokus.mk/

Biljana Srbinovska

 

Prema tadašnjim informacijama, dečak i devojčica su slučajno primetili telo ubijene devojčice u bunaru u selu Brazda i obavestili policiju. Otkriveno je da se radi o Biljani, koja je seksualno zlostavljana i ubijena, ali nikada nije otkriveno ko stoji iza ovog monstruoznog zločina.

Godinu dana pre nestanka Biljane, iz Skoplja, u blizini olimpijskog bazena, u po bela dana nestao je i petogodišnji Amet Alkan. Njegova sudbina je još  nepoznata.

Inače, Brazda, gde su pronađena tela dve ubijene devojčice, u dva odvojena slučaja, je selo u opštini Čučer-Sandevo.

Prema popisu iz 2021. godine, u Brazdi je živelo 647 stanovnika. Poznat je po arheološkom parku Brazda.

Bonus video

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading