ISPOVEST PRVE ŽRTVE TROVANJA MINERALNOM VODOM: Smršao sam 20 kilograma, stalno idem u BOLNICU

Autor:

Svet

13.11.2023

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U maju ove godine, 41-godišnji Stanko Laković se otrovao pićem u jednom restoranu u Rijeci.

ISPOVEST PRVE ŽRTVE TROVANJA MINERALNOM VODOM: Smršao sam 20 kilograma, stalno idem u BOLNICU

Foto: pixabay.com

 Nakon ovog događaja, Stanko je govorio o posledicama trovanja i kritikovao rad nadležnih institucija. U razgovoru za RTL, Stanko je izneo svoju stranu priče, navodeći kako je iz restorana odvezen vozilom hitne pomoći, a da je njegova supruga pokušala da sazna šta je popio.

Stanko je izjavio da je izgubio neverovatnih 20 kilograma od trovanja i da mora stalno da posećuje bolnicu radi bužiranja želuca. On je takođe istakao da je njegova supruga pokušala da dobije bocu pića koju je on pio kako bi je dala na analizu, ali da su u restoranu odbili da im je daju. Umesto toga, supruga je uslikala da su iz frižidera izvadili drugu bocu. Stanko je naglasio da je i njegova majka poslala četiri mejla policiji, tražeći da se nešto preduzme po pitanju ovog događaja.

Međutim, iz policije su za RTL izjavili da su saznali za trovanje sa vremenskim razmakom, što im je otežalo da preduzmu efikasne mere. Stanko se ne slaže sa ovim tvrdnjama, ističući da je njegova majka poslala mejlove već 21. maja, a da je policija tek u oktobru naložila dodatne izveštaje.

U međuvremenu, vlasnik restorana u kojem se dogodilo trovanje potvrdio je da je policija došla tek nekoliko nedelja nakon događaja. Stanko smatra da bi stvari bile drugačije da je policija odmah izašla na teren i uzela bocu pića kao dokaz.

Stanko još uvek traži odgovore na brojna pitanja, poput toga zašto hitna pomoć nije obavestila policiju o trovanju korozivnom hemikalijom i zašto niko nije izašao na teren kada je njegova supruga zvala policiju. On je razočaran u sistem i smatra da je zakazao u ovom slučaju.

Podsetimo, ukupno 34 osobe su se javile lekarima širom Hrvatske zbog sumnje u trovanje gaziranim pićima. Najviše pacijenata se javilo u KBC Zagreb, dok su u drugim bolnicama zabeleženi manji brojevi. Nakon ovog događaja, Stanko se pita šta sada još može da se analizira nakon šest meseci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading