SLETELI S PUTA, UMRLI STRAVIČNOM SMRĆU U ZAPALJENOM AUTOMOBILU: Tela izgorela do neprepoznatljivosti, sumnja se da su život izgubila DVA BRATA

Autor:

Svet

15.09.2023

14:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče oko 17:45 časova u okolini Lupoglava, poginule su dve osobe, saopštila je Istarska policijska uprava.

SLETELI S PUTA, UMRLI STRAVIČNOM SMRĆU U ZAPALJENOM AUTOMOBILU:  Tela izgorela do neprepoznatljivosti, sumnja se da su život izgubila DVA BRATA

Foto: Profimedia

Hrvatska policija

Nesreća se desila pošto je za sada nepoznati vozač upravljao automobilom reno klio pulske registracije putem od naselja Brest pod Učkom prema Lupoglavu. Dolaskom na ravne deo puta, gdse je postojao nagib, vozač je prešao na levu stranu i udario u drvo uz levu ivicu kolovoza. Pošto se automobil odbio od drveta, sleteo je niz padinu i zapalio se, prenose hrvatski mediji.

Automobil je u potpunosti izgoreo, a u njemu su pronađena tela dve preminule osobe.

Policija je obavila uviđaj, a nadležna državna tužiteljka naredila je obdukciju tela kako bi se utvrdio uzrok smrti, kao i veštačenje vozila.

Policija nastavlja istraživati okolnosti nesreće i preduzima radnje kako bi utvrdila identitet osoba koje su pronađene u vozilu.

Prema nezvaničnim informacijama, radi se o dvojici braće iz Lupoglava, iako istarska policija još nije potvrdila ovu informaciju. S obzirom na to da su tela potpuno izgorjela, prvo će se provesti DNK analiza kako bi se utvrdio identitet poginulih.

Hitna pomoć iz Buzeta stigla je na lice mesta odmah nakon dojave. Nažalost, nisu mogli da intervenišu jer su tela već bila izgorela, izjavila je direktorka Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, Gordana Antić.

Pazinski vatrogasci su izašli na mesto događaja, tri vozila s ukupno osam vatrogasaca.

- Kad smo stigli na mesto nesreće požar je bio u razbuktaloj fazi. Pristupilo se gašenju. Vozilo je palo niz padinu ali ga je zaustavilo stablo i kamenje na oko četiri metra dubine. S kranom smo izbacili vozilo i nakon gašenja s hidrauličnim alatom smo morali delovati kako bi se izvukla tela koja je potom preuzelo pogrebno poduzeće - rekao je zapovednik vatrogasaca, Vjekoslav Valenta za 24sata.hr.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading