PRVI OVOSEZONSKI POŽAR BUKNUO U DALMACIJI: Putevi ZATVORENI, jak vetar otežava gašenje, na terenu 20 VOZILA I PET AVIONA (VIDEO)

Autor:

Svet

13.07.2023

14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jak vetar otežava gašenje velikog požara koji je buknuo u četvrtak oko 11:10 u mestu Gornji Banovci kod Grebaštice u Šibensko-kninskoj županiji. Na terenu je 56 vatrogasaca s 20 vozila. Požar gasi pet aviona.

PRVI OVOSEZONSKI POŽAR BUKNUO U DALMACIJI: Putevi ZATVORENI, jak vetar otežava gašenje, na terenu 20 VOZILA I PET AVIONA (VIDEO)

Foto: Pixabay

„Primili smo dojavu o požaru u Gornjim Banovcima u 11.11 sati. Na terenu je 20 vatrogasaca sa sedam vozila. Intervencija je u toku“, kazali su iz centra 112.

Prema rečima komandanta Javne vatrogasne brugade Šibenik Volimira Miloševića, požar nije ni blizu pod kontrolom niti je lokalizovan, prenosi Nova.rs.

Očevidac požara iz Šparadića, naselja uz more, za Ritam i Nautik radio iz Šibenika izjavio je da su dva kanadera pristigla nešto posle 12 sati te pomažu u gašenju požara.

„Odavde ne izgleda dobro, uznemirujuć je prizor, ipak se nadam da će kanaderi imati presudnu ulogu u gašenju“, kazao je očevidac, dodajući da su pre 20 godina na celom tom području imali loših iskustava s požarom, kada su bili prisiljeni da se evakuišu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading