BURNO U PARLAMENTU CG: Ko vrši teror - vlast ili DF?!

Autor: Tanjug

Svet

25.10.2017

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Duško Marković je u okviru "premijerskog sata" u crnogorskoj skupštini, odgovarajući na pitanje lidera opozicione Nove, Andrije Mandića, koji je tražio oslobađanje iz pritvora "nevino utamničenih" članova DF, poručio da on nema nikakav uticaj na sudstvo i tužilaštvo i da će taj sudski postupak pokazati da je Crna Gora država vladavine prava i da su pred zakonom svi jednaki.

RepublikaFoto: Tanjug/Ins
I dalje u bojkotu: Andrija Mandić

Iz DF-a su, međutim, ponovili optužbe, da vlast stoji iza optužnice za pokušaj terorizma na izborni dan prošle godine u Crnoj Gori, a lider Nove Andrija Mandić je premijeru poručio da se "ne igra sa stabilnošću Crne Gore". 

Mandić je kazao i da njihovo današnje učešće u radu parlamenta ne znači prekid bojkota. Crnogorska opozicija, naime, ne učestvuje u radu parlamenta od prošlogodišnjih vanrednihh parlamentarnih izbora.

Teror nad DF

Lider Nove je pitao Markovića da li je uradio procenu rizika po ukupnu bezbednost zemlje zbog, kako se navodi u pitanju, "terora koji crnogorska vlast vrši nad DF-om i sagledao sve poslednice koje mogu nastati zbog ovakvog vašeg brutalnog odnosa prema najjačem opozicionom subjektu".


- Pozivam vas kao glavnog naredbodavca u državnoj vlasti, da odmah oslobodite naše nevino utamničene članove i zaustavite sve montirane policijsko sudske procese koji se vode protiv političara DF-a i njihovih članova porodica - navodi se u pitanju Mandića.

Mandić je kazo da se vlada i DPS obračunavaju se DF-om.

On ističe da bi se tek promenom vlasti stvorili uslovi za oslobađanje pravosuđa, kroz reizbor sudija i tužilaca.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jedan brani drugog: Andrija Mandić i Milan Knević

- Vaša vlada je poslala poruku pravosuđu - poslušnost se nagrađuje, a neposlušnost kažnjava - kaže lider NOVE, prenela je RTCG.

Odgovor Mandića

Premijer je Mandiću odgovorio da mu je zadovoljsvo što su se posle dugo vremena poslanici DF-a vratili u paralment.


- Nadam se da ćete te se sa novim elanom posvetiti obavljanju posla za koji vas plaćaju građani - kazao je premijer.

Navodi i da vlast nije uradila procenu rizika bezbednosti zemlje iz razloga koji navodi DF.

- Navodni državni teror, koji se vrši nad DF nije mogao biti povod, takvog rizika nije bilo iz razloga što crnogorska vlast ne vrši teror nad bilo kim, pa ni nad DF-om - poručio je Marković. 

Jedini teror je, kako kaže premijer, teror DF-a koji je kulminirao pre godinu uoči parlamentarnih izbora.

- Tada je vaš teror ozbiljno zapretio da preraste u terorizam, ali tada je reagovala pravna država - naveo je Marković, istakavši da predsednik vlade ne naređuje sudskoj vlasti.

Optužbe DF-a nazvao je apsolutnim neistinama.

- Nijedan podatak koji ste izneli ne odgovara istini - rekao je crnogorski premijer.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
flamantes

02.11.2018 07:45

DF se sama deklarisala kao klerofašistička teroristička organizacija