PREDSEDNIK CRNOGORSKOG PARLAMENTA: Voleo bih da Crnogorci u Srbiji budu lojalni zemlji u kojoj žive

Autor: Tanjug

Vesti

13.10.2017

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odnosi Srbije i Crne Gore idu uzlaznom linijom, kaže predsednik crnogorskog parlamenta Ivan Brajović i navodi da iskustvo iz prošlosti govori da treba biti oprezan sa donošenjem deklaracija.

RepublikaFoto: Tanjug/D. MILJANIĆ
Ivan Brajović

Upitan da prokomentariše pripremu Deklaracije o zaštiti srpskoj jezika i identita Srba u regionu i da li misli da su identitet i srpski jezik ugroženi u Crnoj Gori, Brajović je rekao da u Ustavu Crne Gore i zakonima postoji definisana zaštita prava na jezik.

- Mislim da Crna Gora treba da bude afirmativan primer za te slučajeve. Kada ste pomenuli deklaraciju, moram da kažem da i deklaracije i memorandumi, kako imam iskustvo iz naše bliže prošlosti, ukazuju da treba biti oprezan sa njima - rekao je Brajović za RTS.

Govoreći o položaju crnogorske manjine u Srbiji i srpske u Crnoj Gori, on je rekao da bi voleo da Crnogorci u Srbiji budu lojalni Srbiji, ali da ne zaborave maticu.

- Isto mislim i za građane Srbije u Crnoj Gori. Tu priču o lošem položaju mislim da plasiraju oni koji nacionalno izjašnjavanje žele da koriste za lagodno političko pozicioniranje u sistemu i ne doprinose dobrim odnosima dve države - poručio je predsednik crnogorskog parlamenta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading