HAOS U MAKEDONIJI: Pucnjava i vandalizam pred lokalne izbore

Autor: Tanjug

Svet

09.10.2017

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pucnjava u Aračinovu, slomljena stakla u Skoplju i uništeni plakati u Bitolju prvi su incidenti koje je makedonska policija zabeležila u poslednja 24 sata u vezi sa predstojećim lokalnim izborima u nedelju 15. oktobra.

RepublikaFoto: pixabay.com
U Makedoniji vlada haos pred lokalne izbore u nedelju

Prvi i najteži incident zabeležen je u skopskom selu Aračinovo, gde je za sada neidentifikovana osoba iz automobila pucala u vazduh dok su nedaleko od tog mesta aktivisti albanske partije Besa lepili plakate.

Osoba koja je pucala potom se odvezla u nepoznatom pravcu, saopštio je makedonski MUP.

Portal Plusinfo navodi da je ta osoba upravljala vozilom marke golf, a da su aktivisti pokreta Besa predali čauru policiji.

U Skoplju u naselju Dračevo nepoznata osoba kamenom je razbila prozor na lokalnom štabu partije Ujedinjeni za Makedoniju, na čijem čelu se nalazi Ljube Boškovski.

Policija u Bitolju je podnela prekršajne prijave protiv tri ososbe koje su sprejom šarale po plakatima kandidata za gradonačelnika iz redova vladajućeg Socijaldemokratskog saveza Makedonije, prenela je MIA.

Inače, u Skoplju je sinoć održan centralni predizborni skup koalicije Za život u Makedoniji" odakle je lider vladajuće SDSM Zoran Zaev zatražio podršku građana na lokalnim izborima.

Makedonija se menja, postaje bolja i nema nazad, poručio je Zaev i istakao da neće izneveriti poverenje građana.

- Danas tražim podršku da zajedno oslobodimo Makedoniju ostataka režima, da dobar život dođe u svako selo, svaki grad... da izgradimo slobodne i razvijene opštine koje će povezivati građane i vratiti im pare - rekao je Zaev.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading