ZAEV POZVAO BIRAČE: Oslobodimo zemlju od ostataka kriminalnog režima

Autor: b92.net

Svet

08.10.2017

19:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider vladajuće SDSM Zoran Zaev pozvao je građane Makedonije da u iduću nedelju masovno izađu na lokalne izbore i glasaju za kandidate njegove stranke.

RepublikaFoto: Tanjug
Zoran Zaev

On je istakao da je to neophodno kako bi "oslobodili zemlju od ostataka kriminalnog režima" VMRO DPMNE Nikole Gruevskog.

- Bitka još nije završena! Ono što je ostalo od kriminalnog režima Nikole Gruevskog, iz petnih žila se bori da opstane preko gradonačelnika. Dragi građani, izađimo masovno na izbore 15. oktobra da zaokružimo promene i oslobodimo zemlju od ostataka režima - rekao je Zaev na centralnom predizbornom mitingu SDSM u Skoplju. 

Navodeči da ASDSM na izbore izlazi u koaliciji sa 22 političke partije svih etničkih grupacija i političkih profila, Zaev je pozvao građane da masovno pokaži da su prevazišli Gruevskog i njegove kadidate za gradonačelnike. 

- U Makedoniji nema više mesta za kriminal i podele. Tražimo podršku levičara, desničara, centrista, svih! Da stigne život u svaki grad i svako selo! - rekao je Zaev. 

Lider SDSM i premijer Makedonije, istakao je da je njegova vlada za samo četiri meseca pokazala da odgovorno raspolaže budžetom, za razliku od prethodne vlade VMRO DPMNE, i da je izvukla Makedoniju iz političke izolacije. 

- Danas je Makedonija čvrsto korača ka NATO i EU - istakao je Zaev, najavljujući i bolju saradnju centralne sa lokalnim vlastima posle izbora. 

Na centralnom mitingu SDSM, ispred zgrade Vlade Makedonije, bili su svi kandidati te stranke za gradonačelnike. 

Zaev koji je danas napunio 43 godine, pre govora je izvadio telefon iz džepa i napravio "selfi" ispred njih, govoreći da to "ne sme da propusti". 

Kandidat SDSM za gradonačelnika Skoplja Petre Šilegov je pozvao građane Skoplja i Makdeonije da "zadaju poslednji udarac režimu, bandi Nikole Gruevskog". 

- Skoplje, Skopljaci, Makedonijo, građani Makedonije, hajde da im damo crveni karton - rekao je Šilegov, visoki funkcioner i poslanik vladajuće stranke. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading