ALKARAZ SE NIJE NI UMORIO! Španac pobedom počeo ODBRANU trona! Protivnik mu PREDAO meč!

Autor:

Sport

30.08.2023

06:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser Karlos Alkaraza savladao je Dominika Kepfera rezultatom 1:0 (6:2, 3:2), pošto mu je Nemac predao meč u drugom setu.

ALKARAZ SE NIJE NI UMORIO! Španac pobedom počeo ODBRANU trona! Protivnik mu PREDAO meč!

Foto: Tanjug

Momak iz Mursije koji brani titulu na US Openu, upisao je svoju prvu pobedu u Njujorku trijumfalno krenuo u odbranu titule. Malo se Karlitos, istina, pomučio, ali je bez napora stigao do druge runde, jer mu je duel predao Dominik Kepfer kod rezultata 6:2, 3:2 za Španca.

Ostalo je nejasno šta publika u Njujorku želi, obzirom da se pomešane emocije navijača kada je Novak Đoković u pitanju, iste sada odrazile i na Alkaraza.

Španac nije imao baš blagonaklonost ljudi sa tribina, koji su bodrili Kepfera da ne odustaje i da napadne Alkaraza, koji je rano stekao brejk prednosti.

Republika

Foto: Tanjug

Dominik Kepfer

Tačno je da se Nemac nije predavao, međutim, veoma brzo je upao u debeli minus i rutinski izgubio prvi set.

Brejkovima u prvom i sedmom gemu, Alkaraz je stekao ubedljivih 5:2 i na kraju odservirao za osvajanje uvodnog dela igre.

Ponovo je prvi reket sveta oduzeo servis Dominiku u trećem gemu drugog seta, kada je poveo s 2:1, ali tada se već videlo da Kepfer neće moći da privede meč kraju.

Usledio je bol u levom skočnom zglobu, koji je odvojio Kepfera od prilike da se bori za nešto više.

Španac će u drugom kolu igrati protiv Afrikanca Lojda Harisa, ali će i ukoliko odbrani pehar na US Openu izgubiti prvo mesto na ATP listi od Novaka Đokovića, koji ga je već pobedom nad Aleksandre Milerom pretekao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading