ALKARAZ PROLUPAO ZBOG ĐOKOVIĆA: Španac više ne zna šta priča, pobrkao snove i realnost

Autor:

Sport

03.11.2023

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne postoje nemoguće stvari u sportu, nada se drugi teniser sveta.

ALKARAZ PROLUPAO ZBOG ĐOKOVIĆA: Španac više ne zna šta priča, pobrkao snove i realnost

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

Novak Đoković je najbolji teniser sveta i na teniskom tronu ima zagarantovanih 399 nedelja, dok kraja Završnog mastersa u Torinu. U zavisnosti šta uradi na mastersu u Parizu i kako bude branio pehar u konkurenciji osmorice najboljih tenisera zavisi da li će i 20. novembra biti na vrhu ATP liste ili će ga smeniti Karlos Alkaraz.

Međutim, mladi Španac, koji uopšte nije u formi i ispao je u Parizu na samom startu, veruje da može da bude bolji od Đokovića, ali ne samo tog ponedeljka, već u istoriji. Zbog toga je sve evientnije koliko je Karlos opsednut Novakom jer je počeo da brka snove i realnost. On je trenutno na 36 nedelja na vrhu ATP liste i morao bi godinama da suvereno vlada da bi zapretio Srbinu.

Foto: Tanjug/AP

 

- Voleo bih da oborim rekord u broju nedelja na broju jedan. Sve može biti nadmašeno. Ne postoje nemoguće stvari u sportu. Pre ili kasnije naići će neko ko će oboriti rekorde. Đoković, Nadal i Federer su mnogo promenili tenis, imati njih za uzore je pozitivno za svakoga. Najteže će biti oboriti Nadalov rekord od 14 titula na Rolan Garosu. Želeo bih da i ja mogu da igram sa 36 godina kao on, da budem fizički spremniji od tenisera koji imaju 24 ili 25 godina. Novak je zaista neverovatan - rekao je Alkaraz sa evidentnim strahopoštovanjem prema Đokoviću.

On se na tome nije zaustavio već osim teniskog trona želi da Novaku otme i titulu u Torinu.

- Ako moram da biram, onda bih pre uzeo Završni masters, ali najviše bih voleo oboje. Ta dva uspeha idu ruku pod ruku. Ako budem imao dobar rezultat u Torinu, imam šanse za povratak na prvo mesto ATP liste. Prošle godine nisam igrao zbog povrede i zato sada želim veliki uspeh - dodao je Španac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading