Tadić i Tošić: Nećemo nasesti na provokacije Švajcaraca!

Autor:

Sport

20.06.2018

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski fudbalski reprezentativci Duško Tošić i Dušan Tadić izjavili su da su svesni važnosti meča sa Švajcarskom u drugom kolu SP u Rusiji i istakli su da neće nasesti na provokacije rivala.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Tadić i Tošić su spremni za duel sa Švajcarcima

Srbija i Švajcarska igraće u petak u Kalinjingradu od 20.00 sati. Srbija bi eventualnom pobedom obezbedila plasman u osminu finala Mundijala.

Foto: Srpski telegraf

- Priča se mnogo o provokacijama, ali nećemo da ulazimo u to. Neće se desiti utakmica iz Beograda kada smo bili mnogo naivni. Svesni smo uloga i nećemo nasesti na provokacije - rekao je Tošić.

Tadić se složio sa njim.

- Vanfudbalskim stvarima se ne bavimo, neka pobedi bolji - dodao je on.

Srbija je u prvom kolu pobedila Kostariku 1:0, dok je Švajcarska igrala 1:1 sa Brazilom.

- Takav smo narod da uvek posle pobede volimo da veličamo, a kad izgubimo da kudimo. U suštini smo svi slični. Trebalo bi da ostanemo mirni, na dobrom smo putu, ali još nista nismo završili. Mnogo je lakše pripremiti ekipu protiv evropske reprezentacije. Znamo dosta njihovih igrača i spremili smo se maksimalno. Imam bolji skor u premijerligi od Šaćirija. Dobar, nezgodan igrač, moramo da ga zatvorimo. Sergej i Šaćiri su skroz drugačiji igrači, drugačija pozicija, drugačiji tip igrača. Sergej mi je draži, naravno. Švajcarska nema igrača kao što je Nemanja Matić i mi ih se ne plasimo - rekao je Tadić i dodao:

- Bitna utakmica i za nas i za njih. Sigurno može da nam donese mnogo u karijerama. Što se tiče favorita, prepuštam je njima, zbog iskustva na velikim takmičenjima. Mislim da su očekivanja uvek velika za igrača na mojoj poziciji. Svestan sam toga i nosim se dobro sa tim. To su sve normalne stvari. Mladen Krstajić je mlad trener. Ali, on nas piznaje dobro, ume da izvuče maksimum iz nas, da damo 100 odsto svojih mogućnosti.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Tošić je istakao da zna kvalitete rivala.

- Znamo za Zubera, Seferovića i Šaćirija. Ekipa Švajcarske je već godinama u istom sastavu, ne menja mnogo. Moramo da im se suprotstavimo sa svih 11 igrača. Sigurno da imaju i mana i vrlina ali ne bih mnogo da pričam sada. Disciplinovani su Švajcarci, čekaju svoju šansu, strpljivi su. To su najjače karakteristike te reprezentacije - naveo je Tošić.

On kaže da je spreman za duel za Švajcarcima i dodao da je povreda ramena prošlost.

- Rame je ok, malo me boli ali prošlo je to. Meč je moranje i nama i njima. Pokušaćemo da pobedimo i da se plasiramo dalje. Svi smo svesni, znamo šta donosi pobefa. Uživali smo u pobedi nad Kostarikom jedan dan, ali nismo slavili, nema vremena. Nadam se da ćemo pobediti i doneti radost srpskom narodu - istakao je Tošić.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Tošić kaže da igračima Srbije prija podrška koja dolazi sa svih strana.

- Čuo sam se sa Piksijem, novim trenerom. On je uz nas kao i Mihajlović, Stanković, Milošević... Svi su uz nas, gledao sam na Jutjubu slavlje uz cele Srbije, to nam daje dodatnu snagu. Imamo veliku šansu, moramo da je iskoristimo - pričao je Tošić.

On je imao samo reči hvale za saigrača Nikolu Milenkovića.

- Najbolje za odbranu je kad ne primiš gol. Ne znamo se dugo, ali kroz ovih 20 dana smo se uigrali. Na nama je da ne primimo gol, a imamo tehničare napred koji će dati gol. Odbranu smo svi igrali, počev od Mitrovića. Ta disciplina donosi rezultat - istakao je srpski defanzivac.

Tadić je podsetio da je i Dejan Rambo Petković nosio desetku. 

- Rambo Petković je odličan igrač. Primer za mlade igrače da uve od njega. Mnogi moji prijatelji iz Brazila su me pitali za njega, veoma je popularan tamo. Znam da je nosio desetku kao i ja. Nikad ga nisam upoznao - rekao je on.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Fudbaleri Srbije su pratili meč Rusija - Egipat i bodrili su domaćine Mundijala.

- Gledali smo sinoć utakmicu. Mi Srbi smo svi uz Rusiju, ovde se osećamo kao kod kuće i sigurno da posle podrške u Samari znamo da su i oni uz nas. Znamo da su oni prošli grupu, pa se nadam da ćemo od njih imati podršku i u petak pa da im se pridružimo u nokaut fazi - istakao je Tošić.

- Gledali smo utakmicu. Postoji specijalna veza između dva naša naroda. Idealno bi bilo finale: Srbija - Rusija - dodao je Tadić.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading