VUČIĆ: Srbi, poštujte hrvatsku zajednicu!

Autor: Tanjug

Vesti

20.06.2018

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas građane Srbije da poštuju hrvatsku zajednicu jer, kako je rekao, oni su ravnopravni građani naše zemlje sa kojima smo živeli i živećemo u miru i slozi.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Tomislav Žigmanov i Aleksandar Vučić

Vučić je to rekao tokom prijema predsednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislava Žigmanova, a povodom druge godišnjice od potpisivanja Subotičke deklaracije o unapređenju odnosa i rešavanju otvorenih pitanja između Srbije i Hrvatske.

Predsednik Vučić i Žigmanov su razmotrili realizaciju ključnih inicijativa i konkretnih projekata u oblasti infrastrukture, kulture i obrazovanja, koji će doprineti unapređenju položaja hrvatske zajednice u Srbiji. 

Žigmanov je rekao da je dve trećine dogovorenih projekata realizovano, dok je realizacija ostalih u toku.

Na sastanku je pozdravljeno i potpisivanje Memoranduma o osnivanju lektorata hrvatskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.

Predsednik Vučić je rekao da je ponosan što Srbija ispunjava obećano. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
sale

20.06.2018 09:07

Srbija ispunjava sve potpisane sporazume i realizuje dogovorene sporazume prema hrvatskoj zajednici u Srbiji, to je dokaz da naša zemlja poštuje evropske vrednosti i obezbeđuje jednak položaj svim građanima.

ranko

20.06.2018 09:10

Nasa zemlja ne samo sto postuje Hrvatsku zajednicu vec i puno pomaze njima,tako je slucaj isto sa drugim nacionalnim manjinama!

sasa

20.06.2018 09:19

Vodimo ljubav, a ne rat

sale

20.06.2018 09:20

Srbija i srpski narod poštuje hrvatsku zajednicu, dali je tako i u Hrvatskoj sa srpskom zajednicom?