EVROPSKE KOMPANIJSKE SPORTSKE IGRE NA JAHORINI! Sve podseća na Zimske olimpijske igre 1984.

Autor:

Sport

09.03.2024

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tačno četiri decenije od Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, obližnja planinska lepotica Jahorina ponovo je ugostila veliki broj inostranih takmičara u zimskim sportovima. U organizaciji Srpske federacije kompanijskog sporta u toku su 15. Evropske kompanijske zimske sportske igre.

EVROPSKE KOMPANIJSKE SPORTSKE IGRE NA JAHORINI! Sve podseća na Zimske olimpijske igre 1984.

Foto: Lična arhiva

Skoro 200 učesnika iz regiona i inostranstva uveličalo je tradicionalnu manifestaciju koju su svečano otvorili vodeći ljudi evropske i svetske federacije kompanijskog sporta - predsednik Besai Didijer iz Francuske i generalni sekretar Musa Lami iz Nemačke, uz domaćine iz Srpske federacije kompanijskog sporta s predsenikom Velizarom Đerićem na čelu.

Takmičanja se odvijaju u skijanju, snoubordu, streličarstvu, odbojci na snegu, bilijaru, stonom tenisu, pikadu, nadvlačenju konopca na snegu, obaranju ruku, šahu i još brojnim sportovima.

Iako je organizator obezbedio pehare i medalje za najbolje, rezultat kod svih takmičara je u drugom planu, dok je akcenat stavljen na druženje i stvaranje novih partnerstva i prijateljstva, što je i cilj Srpske federacije kompanijskog sporta, koja inače svake godine organizuje zimske igre na Jahorini i letnje u Agia Triadi kraj Soluna.

Foto: Lična arhiva

 

- Zahvalni smo našim gostima iz evropske i svetske federacije kompanijskog sporta, kao i svim učesnicima što su se odazvali u velikom broju na ovim Igrama koje poprimaju međunarodni karakter. Zahvalni smo i Srbiji i Republici Srpskoj, mada to je isto, jer reka Drina nas ne razdvaja, ona nas spaja. Jahorina je iznad svega - u bukvalnom slislu tih reči, pa je pravo uživanje boraviti i takmičiti se na 2.000 metara nadmorske visine. Drago nam je što su s nama po prvi put i predstavnici nekih novih kompanija, uz one koje su svake godine tu, tako da i Srpska federacija kompanijskog sporta, kao Olimpijski centar Jahorina, raste iz godine u godinu - između ostalog je izjavio predsednik SFKS, bivši ministar sporta u Vladi Republike SR Jugoslavije, Velizar Đerić.

Među brojnim akteri Igara ove zime su: SC Tašmajdan, klub Nostalgija, Turistička organizacija Beograda, TRB Bratunac, Udruženje Beli Orlovi, JKP Vodovod i kanalizacija Novi Sad, JP Ada Ciganlija, Sindikat JKP Naplata, Ferijalni savez Srbije, uz predstavnike iz Norveške, Španije, Izraela, Belgije, Francuske, Nemačke, Malte, Grčke, Crne Gore...  

Besai Didijer i Musa Lami pozdravili su učesnike na otvaranju Igara, a prisutni su i članovi borda Evropske federacije kompanijskog sporta koji su na Jahorini obavili redovnu godišnju sednicu. Srpska federacija kompanijskog sporta darovala je dame za 8. mart, a organizatore s gostima iz inostranstva na večeri je pozdravio i direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading