GRBIĆEVA POLJSKA GAZI REDOM: Za titulu protiv aktuelnih evropskih i svetskih šampiona!

Autor:

Sport

14.09.2023

23:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati finalisti Evropskog prvenstva.

GRBIĆEVA POLJSKA GAZI REDOM: Za titulu protiv aktuelnih evropskih i svetskih šampiona!

Foto: www.profimedia.rs

Odbojkaška reprezentacija Poljske plasirala se u finale Evropskog prvenstva pošto je sa 3:1 pobedila selekciju Slovenije.

Po setovima bilo je 23:25, 25:21, 25:20 i 25:21 za izabranike srpskog trenera Nikole Grbića, čija će reprezentacija po sedmi put u istoriji nacionalnog tima igrati u finalu kontinentalnog šampionata, a slavili samo jednom (2009. u Turskoj). Najbolji kod pobednika bio je naturalizovani Kubanac Vilfredo Leon sa 25 poena, dok su kod "zmajčeka" sa po 15 poena najefikasniji bili Čebulj i Možič.

S druge strane kostura, u velikom finalu u subotu od 21.00 igraće reprezentacija domaćina Italije. "Azuri" su u velikom evropskom derbiju bili bolji od selekcije Francuske sa ubedljivih 3:0, po setovima 25:21, 25:19, 25:23. Bio je to duel aktuelnih evropskih i svetskih prvaka sa jedne, odnosno olimpijskih šampiona sa druge strane, posle kojeg će izabranici Ferdinanda Di Đorđija biti u prilici da odbrane titulu koju su osvojili pre dve godine Katovicama pobedom nad Slovenijom.

Najefikasniji u redovima Italije bili su Juri Romano sa 15 i Danijele Lavija, koji je osvojio dva poena manje. U selekciji "galskih petlova" Bartelemi Čimenjez stigao je do devet poena.

Meč za treće mesto između Slovenije i Francuske takođe se igra u subotu, ali od 18.00 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading