DOMINANTNO: Kenijac i Kenijka pobednici polumaratona u Beogradu, Lidija OBORILA REKORD Olivere Jevtić!

Autor:

Sport

23.04.2023

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bernard Vambua rasturio konkurenciju.

DOMINANTNO: Kenijac i Kenijka pobednici polumaratona u Beogradu, Lidija OBORILA REKORD Olivere Jevtić!

Foto: Starsport

U toku je 36. Beogradski maraton. Takmičenje je startovalo je ispred crkve Svetog Marka uz učešće rekordnih 10.000 trkača. 

Posle nešto više od sat vremena završen je polumaraton, a slavio je Bernard Vambua iz Kenije, drugi je Mohamed el Gazuani iz Maroka, a treći Kenijac Pol Tiongik. Pobedničko vreme koje je ostvario Vambua je 1.04.04.

Kenijka Lidija Jebiči je pobednica polumaratona kod Atletičarki, Terezija Obosa je druga.

Jebiči je oborila rekord staze (1:11:30) i za 11 stotinki nadmašila rezultat Olivere Jevtić. Drugo i treće mesto pripalo je takođe Kenijkama, Terezi Omosi (1:11:56) i Beatris Čerono (1:16:54). Na 36. Beogradskom maratonu učestvuje rekordnih 10.000 trkača iz 64 zemlje.

Podsetimo, kako je organizator ranije najavio, u glavni grad Srbije je stiglo oko 2.000 takmičara iz inostranstva, i to, iz 64 zemlje. Svi oni učestvuju u maratonu, polumaratonu, trci na 10 km i tradicionalnoj Trci zadovoljstva dužine 2,3 kilometra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading