ODUVEK SMO BILI SPORTSKA NACIJA: Srbin se popeo na krov sveta - Pokorio je planetu u sportskoj disciplini kojom smo se svi u detinjstvu bavili! (VIDEO)

Autor:

Sport

18.05.2022

06:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobreo je poznato da spadamo u red nacija koji su talentovani za sve sportske discipline, ali vest koja stiže iz austrijskog Salcburga prevazilazi sva očekivanja.

ODUVEK SMO BILI SPORTSKA NACIJA: Srbin se popeo na krov sveta - Pokorio je planetu u sportskoj disciplini kojom smo se svi u detinjstvu bavili! (VIDEO)

Foto: twitter.com/printscreen

Naime, u hangaru aerodroma u austrijskom Salcburgu, 14. maja održano je zvanično Svetsko prvenstvo u bacanju aviona od papira

U takmičenju čiji je zvaničan naziv "Red Bull Paper Wings" zlatnu medalju odneo je naš Lazar Krstić koji je avion od papira uspeo da baci prema službenom rezultatu 200,49 fita, odnosno 61,11 metara.

 

 

Ovo zanimljivo takmičenje održava se od 2006. godine, a treba napomenuti da je u preko 500 kvalifikacionih turnira održanih širom sveta za ovo takmičenje, učešće uzelo više od 61.000 takmičara.

Možda je ovo i dobra prilika da se ovaj sport popularizuje i u našoj zemlji. Već sada imamo svetskog šampiona, pa jednog dana, ko zna, možda i ovaj sport postane Olimpijska disciplina koja će nam doneti dodatne radosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading