VELIKO PRIZNANJE ZA SAVU DREZGIĆA: Mladi plejmejker MEĐU ODABRANIMA!

Autor:

Sport

09.02.2024

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Talenat je došao do izražaja.

VELIKO PRIZNANJE ZA SAVU DREZGIĆA: Mladi plejmejker MEĐU ODABRANIMA!

Foto: Starsport

Savo Drezgić

Bivši košarkaš Partizan Savo Drezgić pozvan je na prestižni kamp "Košarka bez granica"
koji će se održati u Indijanapolisu u periodu od 16. do 18. februara.

Ovaj kamp okupiće 40 najboljih srednjoškolaca do 17 godina iz 22 države, a naš mladi plejmejker će biti jedini predstavnik Srbije na ovom velikom takmičenju.

Ovo je izuzetna prilika za Drezgića da pokaže svoje umeće pred talentovanim vršnjacima i skautima iz najjačih košarkaških liga.

Kamp "Košarka bez granica" se održava u isto vreme kada i Ol Star vikend, što će Drezgiću pružiti priliku da doživi jedinstveno iskustvo prisustvovanja ovom prestižnom događaju. To će mu omogućiti da se upozna sa vrhunskim košarkašima i stekne dragocena iskustva koja će mu biti od koristi u daljoj karijeri.

 

 

Među pozvanim igračima koji se izdvajaju su Kaman Maluah, Aleks Konstanca, Nolan Traore, Noa Esenge, Vil Rajli, David Mirković, Mustafa Tiam.

Košarka bez granica je u prošlosti iznedrila mnoge velike NBA asove, a jedan od njih je i Džoel Embid, aktuelni MVP lige.

Podsetimo Drezgić koga je Željko Obradović povremeno priključivao prvom timu, preselio se u privatnu sportsku akademiju u Dejtoni Bič, na Floridi. Ta akademija zove se "DME" i predviđena je za košarkaške koji su u američkom sistemu tek završili srednju školu. Prema njenom programu, igrači treniraju sedam meseci u sjajnom trening centru, u kojem su dva velika košarkaška terena sa NBA dimenzijama, sektor za treniranje šuta, ogromna sala za pregled video snimaka, teretana.

Program te akademije traje sedam meseci i ostaje da se vidi kakav će biti dalji košarkaši put mladog Drezgića kada prođe taj period. On je rođen u Beogradu 2006. godine, visok je 191 centimetar i prošao je sve kategorije omladinskog pogona Partizana. Za prvi tim je debitovao prošle godine, u meču protiv Spartaka iz Subotice u Kupu Radivoja Koraća, a Željko Obradović u maju mu je dao priliku za debi i u plej-ofu ABA lige, u meču protiv Studentskog centra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading