DUŠKOVA VOJSKA NA NEPRIJATELJSKOM TERENU: Crveno-beli na mestu gde MRZE SRBE

Autor:

Sport

13.10.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda Meridianbet gostuje Žalgirisu u Kaunasu u kojem su prethodni mečevi obilovali skandaloznim provokacijama i uvredama.

DUŠKOVA VOJSKA NA NEPRIJATELJSKOM TERENU: Crveno-beli na mestu gde MRZE SRBE

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet gostovaće večeras (19.00, Sport klub 1) Žalgirisu u drugom kolu Evrolige u meču posle kog će samo jedan od timova zadržati maksimalan skor. Izabranici Duška Ivanovića pokazali su protiv Asvela na startu da imaju tim za velika dela, a to će sada moći da dokažu na verovatno najnegostoljubivijem gostovanju ove sezone.

Crveno-beli su tek dva puta uspeli da savladaju Žalgiris u Kaunasu i ukupno imaju negativan skor u međusobnim duelima (9-5). Pritom će Duškova vojska bukvalno morati da igra kao da je s druge strane neprijatelj, ali ne zato što oni tako žele, već zato što se Litvanci tako postavljaju prema njoj i uopšte prema Srbima.

Naime, kada je Zvezda Meridianbet gostovala Žalgirisu aprila 2022. (103:98) Litvanci su pokušali da je uvuku u prljavu političku igru i zavade Srbe i Ruse. Bilo je to mesec i nešto dana od početka rata u Ukrajini, pa su domaćini na centar terena izašli s velikom ukrajinskom zastavom na kojoj je pisalo "Zaustavite rat", ali su igrači crveno-belih odbili da je drže jer nisu želeli da se mešaju u sukob ni na jedan način.

Republika

Foto: Twitter printscreen/Eurohoopsnet

 

Našla se tada na tribinama i zastava NATO pakta, kao provokacija Srba, imajući u vidu bombardovanje 1999. Žalgiris je Evroliga kaznila zbog te zastave, ali Litvanci nisu promenili stav prema Srbima. Huligani Žalgirisa su čak i fizički nasrnuli na navijače crveno-belih, uz sramne povike protiv Srba u produžetku tog meča i izbila je tuča. Zato je policija savetovala navijače srpskog kluba da pre vremena napuste tribine, što su oni i uradili.

 

 

I prošle sezone Zvezda Meridianbet je u Kaunasu igrala u neprijateljskoj atmosferi. Ovaj put nije bilo zastava Ukrajine i NATO, ali jeste sramnih provokacija i pretnji. Tako su se s tribina mogli čuti zvižduci upućeni crveno-belima, uz skandalozne sporadične povike: "Ubij Srbina."

Ali ni tu nije kraj mržnji Litvanaca prema Srbima. Ovaj put tema nije to što nismo jače iskritikovali Rusiju zbog rata u Ukrajini, već borba Srba za goli život na Kosovu i Metohiji. Litvanija je među najglasnijim zemljama Evropske unije koje se zalažu za uvođenje nekakvih sankcija Srbiji zbog nedavne pucnjave u selu Banjska na KiM.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading