DA LI ĆE IKADA VIŠE ZAIGRATI ZA REPREZENTACIJU? Dončićeve REČI je čekala CELA Slovenija!

Autor:

Sport

09.09.2023

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenci zauzeli sedmo mesto na Mundobasketu.

DA LI ĆE IKADA VIŠE ZAIGRATI ZA REPREZENTACIJU? Dončićeve REČI je čekala CELA Slovenija!

Foto: FIBA

Luka Dončić

Iako su u svojim redovima imali najveću zvezdu i jednog od najboljih NBA asova Luku Dončića, košarkaši Slovenije su Svetsko prvenstvo završili bez medalje.

Kanada je bila nepremostiva prepreka u četvrtfinalu za aktuelne šampione Evrope, a ako im je za utehu, zahvaljujući sjajnoj partiji Dončića u doigravanju protiv Italije, osvojili su na kraju Mundobasketa sedmu poziciju.

As Dalasa je prosečno beležio 27 poena, 7,1 skok i 6,1 asistenciju, dok je svih osam utakmica odigrao za Slovence i na parketu boravio 32,2 minuta, iako je bio povređen.

- Stara povreda je u pitanju, pravila mi je probleme i u NBA. Napravili smo snimak na magnetnoj rezonanci, sve je u redu. Nije se pogoršalo stanje - otkrio je Dončić.

Republika

Foto: FIBA

 

Posle poraza od Litvanije, protiv koje je igrao 38 minuta, i pred okršaj sa Italijom u borbi za sedmo mesto objavio je da ima problem s bolovima u nozi.

- Ne znam šta da kažem. Nije u redu. U isto vreme, moram da se spremim za još jednu utakmicu, a onda i za čitavu sezonu u NBA.

Uprkos svim poteškoćama i udarcima, kojima je bio izložen tokom Svetskog prvenstva, Luka ne krije da će dokle god bude mogao, biti na raspolaganju nacionalnom timu.

- Igraću bez ozbira na sve, čak i u kvalifikacijama za Olimpijske igre, samo da budem zdrav - otkrio je na kraju Dončić.

Nema sumnje da je ovo priznanje oduševilo sve u Sloveniji, pošto će sa najboljim u timu pokušati da se domognu vize za najveću planetarnu smotru u Parizu naredne godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading