NISU VAM SRBI LAGANICA KAO AMERI: FIBA isprozivala Litvance

Autor:

Sport

05.09.2023

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetska kuća košarke "prodala" odličnu šalu na račun tima kojeg je Srbija razbila u četvrtfinalu Mundobasketa.

NISU VAM SRBI LAGANICA KAO AMERI: FIBA isprozivala Litvance

Foto: fiba.com

Košarkaši Srbije održali su čas košarke Litvaniji, savladali je sa 87:68 i plasirali se u polufinale Mundobasketa. Pobeda izabranika Svetislava Pešića još je veća ako se zna da je baltička selekcija zatrpala koš moćnog tima SAD u poslednjem meču u grupi, slavila ga sa 110:104 i prvim mestom u J grupi izabrala da igra protiv "orlova". S druge strane, Amerikanci su prošli na Italiju, koja je u našoj I grupi bila najbolja.

Foto: fiba.com

Litvanci posle Srbije

Jasno je da Litvanci nisu kalkulisali, već su odigrali maestralno i dali čak 110 poena timu sastavljenom od NBA asova. Međutim, protiv Karijevih momaka su postigli gotovo upola manje poena. To je mnogima poslužilo kao dobar povod da se našale sa Litvanijom, a priliku nije propustila čak ni FIBA.

Republika

Foto: fiba.com

Litvanci posle SAD

Svetska kuća košarke je na zvanični Tviter nalog Mundobasketa okačila poznatu foto-montažu dva kučeta, velikog i malog, uz puruku da su Litvanci protiv SAD izgledali kao zveri, a protiv Srbije kao kučence.

- Ponekad nema puno toga što možete da uradite - dodala je FIBA uz šalu na račun Litvanaca.

 

 

Posle svega, Srbija će u polufinalu u petak igrati protiv boljeg iz duela između Slovenije i Kanade, dok će Litvanija razigravati za plasman od petog do osmog mesta na Svetskom prvenstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading