PEŠIĆEVE SUZE OBIŠLE PLANETU! Selektor ZAPLAKAO zbog Simanića, pa OTKRIO ko je PRELOMIO meč s Litvancima!

Autor:

Sport

05.09.2023

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" nastavljaju takmičenje na Svetskom prvenstvu.

PEŠIĆEVE SUZE OBIŠLE PLANETU! Selektor ZAPLAKAO zbog Simanića, pa OTKRIO ko je PRELOMIO meč s Litvancima!

Foto: RTS/printscreen

Pao je kamen sa srca selektoru Svetislavu Pešiću, posle ubedljive pobede reprezentacije Srbije nad Litvanijom i plasmana u polufinale Mundobasketa.

Iako su mnogi sumnjali u domete srpskih košarkaša, iskusni stručnjak je verovao da će najpre kroz "nemoguću misiju" putem kvalifikacija da se dođe do njega, kada su Srbiju već bili otpisali, a potom i kada se plasirala na završnu smotru takmičenja.

Otkazi Nikole Jokića, Vasilija Micića, Nikole Kalinića, Nemanje Nedovića, Alekseja Pokuševskog... samo su stvorili dodatne brige selektoru Svetislavu Pešiću, koji je posle meča i zaplakao:

- Mi smo odigrali izvanrednu odbranu, to je bilo ključno - kratak je bio Pešić i potom se obratio Boriši Simaniću:

- Drži se Boriša - rekao je selektor i poslao poljubac povređenom reprezentativcu i zagrljaj, a videle su se i suze o kojima bruji ceo svet.

Potom je detaljnije objasnio celu situaicju:

- Sve što se dešavalo, to je katastrofa za nas. Nikome ne bih poželeo, mogli smo da ga izgubimo, a nismo. Igraš svaki dan utakmicu, prišpremaš, on je jedan krasan dečko. Kako baš njega da zadesi. Imali smo veliku sreću, da je profesor Radovanović vrsni iskusni doktor s nama, ne znam šta bi se desilo da nije bio s nama, ali ovo je zasluga prvo Simanića da je izdržao sve što je izdržao, a onda i Radovanovića. To je najvažnija vest nama.

Foto: Starsport

 

Usledilo je potom obraćanje na konferenciji za medije:

- Čestitam prvo mojoj ekipi. Velika pobeda, važna pobeda, ova utakmica protiv jednog sjajnot tima kao što je Litvanija. Imamo mnogo respekta prema Litvancima, jer su odigrali sjajan turnir. Rekli smo da ćemo pratiti svaku utakmicu. Šta želim da analiziram pitali ste me, bilo je teško pripremiti meč, da pronađemo energiju i koncentraciju u odbrani - rekao je Pešić i dodao:

- Ako igrate EL ili prvenstvo, imate dva tri dana da se oporavite, ali ako igrate svaka dva dana, onda teško. Uz sve to motivacija, od prvog dana je naš moto svi za jednog-jedan za sve. U teškim situacijama ne igrate kako želite, nego kako morate da igrate. Ako hoćete da analizirate tim, onda gledate kako igra u teškim situacijama, u odbrani možete da vidite sve. Kada smo zaustavili Valančijunasa, ako zaustavite šut za tri poena to je kvalitet Litvanije, primili smo tri trojke u prvoj četvrtini. Pokušali smo da kontrolišemo njihov ofanzivni skok. Prosečno su imali 13 ofanzivnih skokova, u drugom poluvremenu samo dva. Srećni smo s ovom pobedom, ali smo i dalje na turniru i moramo da se spremamo za dalje. Sutra ćemo prvi put imati slobodan dan.

Klupa Srbije je bila efikasnija od startne petorke?

- Ne želim da pravim trenersku kliniku, hoću da pričam samo o košarci. Jednostavno je pričati o košarci, sada smo pobedili i svi hoće da znaju zašto smo pobedili. Ritam utakmice je veoma bitan. Evropska košarka je potpuno drugačija, košarka teče i najbitnija stvar je da pokušate da promenite ritam utakmice, ne samo trojke, neki put smo srećni, ali morate da razmišljate i o šutu za dva poena. To je naš cilj, neki put budemo uspešni u tome, kao što je sad situacija, neki put ne prođe. Večeras smo promenili ritam utakmice, Avramović je bio ključan za tu ulogu. Rezervni igrači su ušli i doneli više nego starteri, u takvim situacijama trener mora da bude srećan. Čim su ušli, videli smo njihov uticaj, protiv Litvanije koja je sjajan tim. Koji cenimo, ne samo ovaj tim, već čitavu njihovu košarku. Neke stvari smo uspeli da odradimo, imali smo bolju koncentraciju - nastavlja Pešić.

Na pitanje oko prilagođavanja u drugoj četvrtini:

- Šta moramo da uradimo bolje nego što smo uradili u drugoj četvrtini. Možemo da je ponovimo. Ovo je timska pobeda protiv tima koji igra timsku košarku, sada mi to znamo da cenimo i još više se motivišemo protiv takvih protivnika. To je put kako treba da igramo. Mi smo najbolji tim na prvenstvu iz tranzicije, to je nešto što mi želimo - dodao je Svetislav Pešić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading