PARTIZAN DOVEO BRUTALNOG IGRAČA: "Stižem u Beograd zbog Željka Obradovića!"

Autor:

Sport

05.08.2023

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Divna vest za sve navijače crno-belih.

PARTIZAN DOVEO BRUTALNOG IGRAČA: "Stižem u Beograd zbog Željka Obradovića!"

Foto: Starsport

Poljski košarkaš Mateuš Ponitka jedno je od dva pojačanja Partizana u dosadašnjem delu prelaznog roka.

Iako su mnogi očekivali aktivniji Partizan, crno-beli su do sada doveli samo dvojicu košarkaša, ali sa ozbiljnim evroligaškim iskustvom. 

Jedan od njih je i Ponitka, koji je istakao da mu je razlog dolaska u Beograd taj što će raditi sa Željkom Obradovićem.

- Jednostavno zbog toga što sam uvek gledao i sanjao da igram za trenera Obradovića. Došao sam ovde da bih naučio od njega. On ima neverovatan košarkaški um. Pričao sam i sa svojim bivšim trenerom, Ćavijem Paskvalom, koji mi je uvek govorio da je on savršen trener od kojeg mogu da naučim i razumem košarku i to je ono što je svrha svega. Želim da učim od ljudi koji imaju više iskustva i koji imaju više znanja o košarci. Poštujem ih. I to je bila moja odluka, zato sam došao ovde - istakao je Ponitka u razgovoru za "Sportal".

Foto: Starsport

Mateuš Ponitka i Branko Lazić

Prisetio se i atmosfere kada je poslednji put gostovao u Areni.

 Šta možete očekivati od navijača, oni su sjajni. Bio sam ovde na poslednjoj utakmici, kada se već Partizan kvalifikovao za plej-of Evrolige i atmosfera je bila neverovatna. Kada su igrači ulazili na teren, čak i oni iz suparničkog tima, mi smo se iz Panatinaikosa naježili. To je posebno mesto i sa strane navijača i košarke. Biće to vrlo takmičarski nastrojen tim u Evroligi. Pričao sam sa trenerom i asistentom trenera, Bogdanom i on mi je objasnio kako stvari funkcionišu, kakav je Beograd, situaciju u košarci i životu. Verujem da će biti vrlo interesantna sezona - rekao je Ponitka.

Jasno je da će Mateuš biti veliko pojačanje za "parni valjak", ali svakako treba očekivati dolazak još nekoliko igrača u Partizan, pre svega na pozicijama jedan i pet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading