POZNAT RASPORED EVROLIGE: Derbi u petom kolu, crveno-beli imaju LAKŠE UTAKMICE na početku!

Autor:

Sport

18.07.2023

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvezda Meridianbet dočekuje Asvel, Partizan gostuje Makabiju na otvaranju.

POZNAT RASPORED EVROLIGE: Derbi u petom kolu, crveno-beli imaju LAKŠE UTAKMICE na početku!

Foto: Starsport

Detalj sa večitog derbija

Evroliga je konačno objavila raspored za narednu sezonu, pa su beogradski rivali saznali sa kojim ekipama će se sastati na početku takmičenja.

Kao što je već bilo najavljeno, košarkaši Crvene zvezde Meridianbet novu takmičarsku sezonu u Evroligi otvaraju u Beogradu u prvoj nedelji oktobra (05.10.2023) utakmicom sa ASVEL-om iz Vilerbana u Štark Areni, dok ih već u drugoj rundi očekuje gostovanje u Kaunasu ekipi Žalgirisa.

Nakon toga sledi okršaj sa Monakom u Beogradu, zatim Virtusom u Bolonji, dok je prvi veliki derbi na programu u petom kolu, 26. oktobra, a domaćin će biti Partizan. Interesantno je da se u rasporedu navodi da će Zvezda Meridianbet sve svoje utakmice kao domaćin igrati u Štark Areni, što će sigurno obradovati navijače.

Sa druge strane, Partizan u prvom kolu gostuje Makabiju, u drugom je takođe na programu gostovanje, ovaj put ekipi ASVEL-a, a već treće kolo donosi spektakl, utakmicu sa Barselonom u Beogradu. Nakon toga će Partizan gostovati Olimpijakosu, dok je za peto kolo zakazan već pomenuti gradski derbi.

Na prvi pogled se čini da su crveno-beli nešto bolje prošli, makar što se tiče otvaranja, pogotovo kada se u obzir uzmu prethodne sezone, kada je Zvezda Meridianbet takmičenje otvarala sa vrlo teškim utakmicama.

Podsetimo, ove sezone će samo prvih šest ekipa obezbediti direktan plasman u Top 8, dok će ekipe od sedmog do desetog mesta igrati plej-in za popunu mesta u četvrtini finala Evrolige.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading