DANAS JE ŽREB ZA SVETSKO PRVENSTVO! Pešićevi "orlovi" DOBIJAJU rivale na Mundobasketu!

Autor:

Sport

29.04.2023

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Srbije naći će se među selekcijama na žrebu koji se održava u Manili.

DANAS JE ŽREB ZA SVETSKO PRVENSTVO! Pešićevi "orlovi" DOBIJAJU rivale na Mundobasketu!

Foto: Starsport

Srpski košarku će u prestonici Filipina predstavljati direktor muške reprezentacije Dragan Tarlać, kao i generalni sekretar KSS-a Zlatko Bolić koji će uživo prisustvovati izvlačenju kuglica na žrebu.

Izvlačenje grupa počinje oko 13.30 časova po srednjeevropskom vremenu, a selekcija Srbije je pobedama nad Velikom Britanijom i Turskom ostvarila učešće na Mundobasketu.

U šeširima će se naći 32 reprezentacije, koje će biti podeljene u osam grupa, sa po četiri selekcije. Plasman u dalju fazu obezbediće dve prvoplasirane selekcije, koje nastavljaju takmičenje u novoformiranim grupama I, J, K, L.

U drugu fazu se prenose rezultati iz prvog dela, a još jednom će po dve najbolje plasirane reprezentacije proći i u četvrtfinale! Grupe I (po dve ekipe iz Grupa A i B) i J (grupe C i D) igraće se u Kezon Sitiju, odnosno Pasaju, Grupa K (grupe E i F) u Okinavi, a Grupa L (grupe G i H) u Džakarti, kao produžetak prvog dela takmičenja. Nokaut faza se kompletno seli u Pasaj.

Foto: Starsport

košarkaška reprezentacija Srbije

Poznato je da će domaćin Filipini ugostiti rivale u četiri grupe, po dve u Pasaju (A i B) i Kezon Sitiju (C i D), Okinava će ugostiti reprezentacije iz Grupa E i F, dok će se Grupe G i H igrati u Džakarti.

Filipini su smešteni u prvi šešir zbog toga što je zvanično domaćin Svetskog kupa, dok zbog geografskih pravila, u istoj grupi ne mogu da budu više od jedne reprezentacije iz Azije, Afrike i Amerike, a svaka grupa mora da ima obavezno jednu ili maksimalno dve selekcije sa Starog kontinenta.

ŠEŠIRI PRED ŽREB GRUPA

Šešir 1: Filipini, Španija, SAD, Australija

Šešir 2: Francuska, SRBIJA, Slovenija, Litvanija

Šešir 3: Grčka, Italija, Nemačka, Brazil

Šešir 4: Kanada, Venecuela, Crna Gora, Portoriko

Šešir 5: Iran, Dominikanska Republika, Finska, Novi Zeland

Šešir 6: Kina, Letonija, Meksiko, Gruzija

Šešir 7: Jordan, Japan, Angola, Obala Slonovače

Šešir 8: Liban, Egipat, Južni Sudan, Zelenortska ostrva

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading